Onderwijs

Zelfs in een groene provincie als Drenthe hebben kinderen tegenwoordig minder contact met de natuur. Buiten spelen en leren van de natuur zijn al lang geen vanzelfsprekende zaken meer. Uit onderzoek blijkt echter dat het loont om jeugd en jongeren een topervaring in de natuur te laten beleven, omdat het hun kijk op natuur beïnvloedt. De verwachting is dat deze kinderen daardoor op latere leeftijd meer betrokkenheid en inzet tonen voor (behoud van) natuur en landschap.

Scholenprogramma’s

We hebben een uniek scholennetwerk, met meer dan 200 basisscholen uit alle Drentse gemeenten. Deze scholen bieden we structureel een aanbod aan natuureducatie, waarbij thema’s als bijen, klimaat, energie, dieren in de nieuwe wildernis, afval en biodiversiteit aan bod komen. IVN traint de leerkrachten tijdens inspirerende gemeentelijke netwerkbijeenkomsten, waarna de leerkrachten het project zelf uit kunnen voeren met hun leerlingen. 

Provinciale bijeenkomst kinderboekenweek Drenthe 

Maandag 6 september organiseerde IVN, in samenwerking met K&C en Biblionet, de provinciale bijeenkomst over de Kinderboekenweek.  Ruim 90 leerkrachten uit Drenthe schreven zich in. Het thema 'Worden wat je wil' werd vanuit verschillende invalshoeken aangevlogen.

Ook voor deze editie van de Kinderboekenweek ontwikkelde IVN Noord natuurlessen; voor iedere bouw lessen over 'natuurlijke specialisten'. Want weet jij wat een pissebed heel goed kan? Of waarom wespen zo nuttig zijn en wat wij mensen van hen kunnen leren? Download het gratis lespakket en ontdek de antwoorden op deze vragen. 

Update onderwijs Drenthe

We sturen regelmatig een update naar de scholen die aangesloten zijn bij onze scholennetwerken, met leuke tips en informatie over nieuwe projecten over natuureducatie op school. Lees hier onze laatste nieuwsbrief van september 2021

Extra aanbod voor de Basisonderwijs in de Gemeente Tynaarlo

Samen met partners bieden we gastlessen, excursies en lespakketten die je kunt gebruiken om kinderen weer in contact te brengen met natuur!

Het aanbod voor het basisonderwijs in Tynaarlo kunt u via onderstaande link vinden.

Bekijk hier ons aanbod en meld je aan! 


Wil je meer weten over wat IVN Drenthe voor je kan betekenen op het gebied van onderwijs of heb je vragen of een leuk idee? Neem dan contact met ons op via onderwijsdrenthe@ivn.nl.