Onderwijs

Zelfs in een groene provincie als Drenthe hebben kinderen tegenwoordig minder contact met de natuur. Buiten spelen en leren van de natuur zijn al lang geen vanzelfsprekende zaken meer. Uit onderzoek blijkt echter dat het loont om jeugd en jongeren een topervaring in de natuur te laten beleven, omdat het hun kijk op natuur beïnvloedt. De verwachting is dat deze kinderen daardoor op latere leeftijd meer betrokkenheid en inzet tonen voor (behoud van) natuur en landschap.

Scholenprogramma’s

We hebben een uniek scholennetwerk, met meer dan 200 basisscholen uit alle Drentse gemeenten. Deze scholen bieden we structureel een aanbod aan natuureducatie, waarbij thema’s als bijen, klimaat, energie, dieren in de nieuwe wildernis, afval en biodiversiteit aan bod komen. IVN traint de leerkrachten tijdens inspirerende gemeentelijke netwerkbijeenkomsten, waarna de leerkrachten het project zelf uit kunnen voeren met hun leerlingen. 

Update onderwijs Drenthe

Om de scholen die aangesloten zijn bij onze netwerk op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen, sturen we regelmatig een update met leuke tips en informatie over nieuwe projecten over natuureducatie op school. 

Update april 2022 

Helaas werkt de link naar het onderzoek over NP Alde Feanen niet. De juiste link is: https://nl.surveymonkey.com/r/AldeFeanenPO 

Provinciale bijeenkomsten voor leerkrachten

  • De inspiratiebijeenkomsten Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema 'Giga Groen!'. Een prachtig thema om ook dit jaar weer inspiratiebijeenkomsten te organiseren waarin taal, cultuur en natuur samenkomen.

    Deze inspiratiebijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 6 september in De Brinkhof in Norg en op donderdag 8 september in De Veldhoeve in Orvelte. De tijden zijn van 15.30-17.45 uur. Er mogen maximaal 2 personen per school komen en we werken met volgorde van aanmelding. Er is plek voor 60 personen per locatie. Dus schrijf je via dit formulier alvast aan voor de tijd en locatie welke het beste voor jou uitkomt.   

Extra aanbod voor de Basisonderwijs in de Gemeente Tynaarlo

Samen met partners bieden we gastlessen, excursies en lespakketten die je kunt gebruiken om kinderen weer in contact te brengen met natuur!

Het aanbod voor het basisonderwijs in Tynaarlo kunt u via onderstaande link vinden.

Bekijk hier ons aanbod en meld je aan! 


Wil je meer weten over wat IVN Drenthe voor je kan betekenen op het gebied van onderwijs of heb je vragen of een leuk idee? Neem dan contact met ons op via onderwijsdrenthe@ivn.nl.