Onderwijs

Zelfs in een groene provincie als Drenthe hebben kinderen tegenwoordig minder contact met de natuur. Buiten spelen en leren van de natuur zijn al lang geen vanzelfsprekende zaken meer. Uit onderzoek blijkt echter dat het loont om jeugd en jongeren een topervaring in de natuur te laten beleven, omdat het hun kijk op natuur beïnvloedt. De verwachting is dat deze kinderen daardoor op latere leeftijd meer betrokkenheid en inzet tonen voor (behoud van) natuur en landschap.

Scholenprogramma’s

We hebben een uniek scholennetwerk, met meer dan 200 basisscholen uit alle Drentse gemeenten. Deze scholen bieden we structureel een aanbod aan natuureducatie, waarbij thema’s als bijen, klimaat, energie, dieren in de nieuwe wildernis, afval en biodiversiteit aan bod komen. IVN traint de leerkrachten tijdens inspirerende gemeentelijke netwerkbijeenkomsten, waarna de leerkrachten het project zelf uit kunnen voeren met hun leerlingen. 

Update onderwijs Drenthe

Om de scholen die aangesloten zijn bij onze netwerk op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen, sturen we regelmatig een update met leuke tips en informatie over nieuwe projecten over natuureducatie op school. 

Update april 2022 

Helaas werkt de link naar het onderzoek over NP Alde Feanen niet. De juiste link is: https://nl.surveymonkey.com/r/AldeFeanenPO 

Provinciale bijeenkomsten voor leerkrachten

De inspiratiebijeenkomsten voor de Kinderboekenweek zijn nog maar net achter de rug, maar wij zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe inspirerende bijeenkomst, namelijk over Groene Schoolpleinen. 

Deze inspiratiebijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 november a.s. in Emmen. Er mogen maximaal 2 personen per school komen en we werken met volgorde van aanmelding. Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. 

AANMELDFORMULIER GROENE SCHOOLPLEINEN

Extra aanbod voor de Basisonderwijs in de Gemeente Tynaarlo

Samen met partners bieden we gastlessen, excursies en lespakketten die je kunt gebruiken om kinderen weer in contact te brengen met natuur!

Het aanbod voor het basisonderwijs in Tynaarlo kunt u via onderstaande link vinden.

Bekijk hier ons aanbod en meld je aan! 


Een digitale gastles Energiebesparing

Eenmalig aanbod voor de scholen in het gemeentelijk scholennetwerk Tynaarlo, Emmen, Westerveld en Assen.

In het kader van Warme truiendag biedt IVN Drenthe op vrijdag 10 februari 2023 een digitale gastles over Energiebesparing aan voor de groepen 4 tm 7.
Inloggen vanaf 10.00 uur
Start gastles: 10.30 uur (stipt)
Duur: ongeveer 45 minuten
Je kunt je via onderstaand formulier aanmelden. 
Aanmeldingsformulier

Wil je meer weten over wat IVN Drenthe voor je kan betekenen op het gebied van onderwijs of heb je vragen of een leuk idee? Neem dan contact met ons op via onderwijsdrenthe@ivn.nl.