Structureel natuureducatie

In Drenthe ondersteunen we leerkrachten in het basisonderwijs op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie. Dat doen we via het IVN Scholennetwerk. Zo’n 200 scholen zijn hierbij aangesloten. We bereiken hiermee jaarlijks ongeveer 30.000 kinderen. We laten hen de natuur dichtbij beleven. Via grote schoolbrede projecten en via losse lespakketten. Over biodiversiteit, energie, bijen, amfibieën, afval en klimaat.

Meedoen?

Werk je op een school in Drenthe, maak je nog geen deel uit van ons scholennetwerk, maar wil je wel structureel natuureducatie? Neem contact met ons op en dan kijken we wat we voor jullie kunnen betekenen!

Leerkrachten trainen om zelf aan de slag te gaan

We sluiten aan bij de wensen van het onderwijs en gebruiken de train-de-trainer-methode. Schoolteams krijgen via een korte training alle informatie en materialen om vervolgens zelf met de leerlingen aan de slag te gaan met een schoolbreed project. Op een moment dat het past in het lesrooster, op een manier die bij hen past. Naast de jaarlijkse grote projecten kunnen scholen gebruikmaken van allerlei andere educatieve materialen van IVN.

200

scholen

30000

leerlingen