IVN Drenthe

IVN Drenthe betrekt mensen bij natuur en landschap in de eigen omgeving. Van de eigen achtertuin en de groene buurt tot in de mooie Drentse natuur, zoals de Nationale Parken. IVN vrijwilligers en beroepskrachten werken samen om mensen de natuur te laten ervaren, zodat ze er weer van gaan houden.

Week van de Natuur

De natuur is het ultieme klaslokaal. Ervaar dit zelf tijdens IVN Week van de Natuur van 10-16 juni, waarin kinderen niet alleen leren over, maar ook ín de natuur. Meld je snel aan, ontvang de digitale materialen en ga een leerzame week vol verwondering tegemoet!

De kracht van Drenthe

We staan in Drenthe voor het oplossen van een groot aantal duurzaamheidsopgaven. We werken hiervoor met Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap, Landschapsbeheer Drenthe, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en Staatsbosbeheer, samen onder de titel ‘De Kracht van Drenthe’. We gaan uit van de kracht en mogelijkheden van onze prachtige provincie, samen met inwoners, bedrijven, overheden en andere maatschappelijke organisaties.

We geven je graag een indruk van ons werk en onze impact. Wist je bijvoorbeeld dat ruim 9.000 vrijwilligers zich inzetten voor natuur, landschap en duurzaamheid in Drenthe?

Wat wij in Drenthe doen voor:

Onderwijs

Basisonderwijs

Elk kind heeft het recht om met natuur in contact te komen. Dit maakt ze creatiever, gezonder en socialer....

Voortgezet onderwijs

In Drenthe proberen we op verschillende manieren jongeren te betrekken bij thema’s die in de breedste zin te maken...
Gratis moestuinmaterialen van IVN

Buurtbewoners

Het is heerlijk om door het bos of over heide te dwalen, maar voor natuur hoef je niet per...
110 kinderopvanglocaties in Drenthe doen mee aan 10e editie ModderDag

Kinderopvang

Natuurbeleving in de kinderopvang is onmisbaar voor een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen. IVN begeleidt, adviseert, coacht en...

Beleidsmakers

Klimaatverandering, de stikstofcrisis en achteruitgang van biodiversiteit; vraagstukken die ook in Drenthe iedereen raken. IVN Drenthe helpt provincie en...
IVN-er en oudere in bloementuin

Zorg

Groen is gezond! Het is goed voor de ontwikkeling, verhoogt geluk en vermindert stress. Helaas is de afstand tussen...

Activiteiten

Bekijk alle