Natuurlijk opgroeien en ontwikkelen

Jonge kinderen staan van nature in verbinding met de natuur vanwege hun natuurlijke nieuwsgierigheid voor alles dat groeit en leeft. Door digitalisering, verstedelijking en (over)bezorgde ouders spelen kinderen echter steeds minder buiten. Elk kind heeft het recht om met natuur in contact te komen. Contact met de natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Door hen actief te laten zijn in de natuur, krijgen ze een beter begrip van de wereld om hen heen en leren ze van de natuur te houden.

Wil je meer weten over wat IVN Drenthe voor je kan betekenen in het basisonderwijs? Neem dan contact op met Mathijs ter Bork.

Bijeenkomsten voor leerkrachten

Bekijk alle
project klasse kok op basisschool in drenthe

Scholennetwerk

In Drenthe hebben we een uniek scholennetwerk, met meer dan 200 basisscholen uit alle Drentse gemeenten. Deze scholen bieden we structureel een aanbod aan natuureducatie. Over thema’s als bijen, klimaat, energie, dieren in de nieuwe wildernis, afval en biodiversiteit.

Groen op school

In Drenthe maken we, samen met Kunst & Cultuur en Sport Drenthe, van de schoolpleinen een buitenlokaal! Hier kun je je als school voor aanmelden. Ook kun je zelf aan de slag met groen in en rond de school. Denk aan een Voedselbosje, Tiny Forest, BinnenBos of moestuin.

Kamp of schoolreis

Middenin de Drentse natuur, vlakbij museumdorp Orvelte, ligt onze prachtige accommodatie ‘De Veldhoeve’. Een perfecte locatie voor bijvoorbeeld een introductiekamp of een schoolreisje. Het biedt leerlingen en leerkrachten een unieke ervaring in de natuur.

Aanbod Tynaarlo en Emmen

Soms worden er voor scholen binnen een bepaalde gemeente aparte afspraken gemaakt. Dan bieden we voor verschillende bouwen gastlessen, materialen en excursies aan. Dit geldt momenteel voor de gemeenten Emmen en Tynaarlo.

Overig aanbod NME

Door middel van campagnes en projecten speciaal voor kinderen op de basisschool planten we, samen met jou als leerkracht, het zaadje voor een leven lang liefde voor de natuur. Hier vind je inspiratie, lespakketten en campagnes waar je bij aan kunt sluiten.