Kind & Natuur

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. In Zeeland gaan natuurouders met schoolklassen op pad, organiseert de Scharrelkidsclub elke zomer activitieten op Terra Maris en ligt een Groen Schoolplein in Burgh-Haamstede.

Natuurouders

IVN Natuurouders zijn ouders, grootouders of andere volwassenen die een grote betrokkenheid hebben bij wat hun (klein)kind op school leert, en die het leuk én zinvol vinden om samen met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur. Zij volgen de IVN cursus Natuurouder, om daarna de leerkrachten te ondersteunen bij natuureducatie op school.

Accepteer cookies

Scharrelkidsclub Terra Maris

In de zomervakantie bieden de begeleiders van de Scharrelkidsclub een uitgebreid activiteitenprogramma aan bij natuurmuseum Terra Maris. Terra Maris en IVN laten met deze samenwerking kinderen ontdekken hoe leuk en leerzaam de natuur is.

Gezonde Schoolpleinen 

Met het programma Gezonde Schoolpleinen helpt IVN scholen een gezond schoolplein realiseren. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de jeugd in de buurt veilig en zorgeloos kan spelen in een uitdagende, groene omgeving. In Zeeland heeft 1 school inmiddels een groen schoolplein: Radarschool Onder de Wieken in Burgh Haamstede.

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/gezondeschoolpleinen