Natuur in de Buurt

Het is heerlijk om door de duinen de struinen, te dwalen door het bos, of per boot een Nationaal Park te verkennen. Maar voor natuur hoef je niet per se een hele dag uit te trekken of ver te reizen. Ook dichtbij is er van alles te beleven. Kijk eens naar je eigen dorp of stad, buurt of wijk, achter- of schooltuin. Ook daar is natuur! En ook daar laat IVN mensen, jong en oud, de natuur beleven.

Een greep uit ons aanbod:

Groene Helden
Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook zijn directe omgeving duurzamer en groener. IVN Limburg organiseert deze prijs in samenwerking met de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg. 

Meer informatie? Klik hier.

Bijenhotels
In 2014 en 2015 zijn op totaal 140 Limburgse basisscholen “bijenhotels”, (nestkastjes voor wilde bijen en andere insecten) op het schoolplein of bij de schooltuin geïnstalleerd. Deze wilde bijen zijn ongevaarlijk en steken niet. De bijenhotels moeten bij de leerlingen de noodzaak voor de bescherming van wilde bijen en andere insecten breed onder de aandacht brengen. De bijenstand gaat wereldwijd al jaren achteruit. We hopen dat ook andere scholen nog mee willen doen, maar die kunnen dan zelf aan de slag. Informatie, lespakketten en bouwbeschrijvingen zijn te vinden op DeNederlandseBijen.nl.

Kijk hier voor al het IVN-aanbod Groen in de buurt.