Onderwijs

Zelfs in een groene provincie als Drenthe hebben kinderen tegenwoordig minder contact met de natuur. Buiten spelen en leren van de natuur zijn al lang geen vanzelfsprekende zaken meer. Wetenschappelijk onderzoek laat niet alleen zien dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de toename van welvaartsziekten onder kinderen samenhangt met de toenemende verwijdering tussen kind en natuur. Ook blijkt uit onderzoek dat het loont om jeugd en jongeren een topervaring in de natuur te laten beleven, omdat het hun kijk op natuur beïnvloedt. De verwachting is dat deze kinderen daardoor op latere leeftijd meer betrokkenheid en inzet tonen voor (behoud van) natuur en landschap.

Energieke basisscholen
GasTerra ontwikkelde samen met IVN de leermodule ‘Energieke basisscholen’. Dit om kinderen spelenderwijs meer te leren over (duurzame) energie en energietransitie. Deze leermodule is bedoeld voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 en wordt de komende jaren aangeboden aan alle basisscholen in Groningen en Drenthe. 
Bekijk hier een filmpje over Energieke basisscholen:

Groen & Griezelig

Scholen in de gemeente Assen, opgelet! 

In opdracht van de gemeente Assen organiseert IVN Drenthe in oktober 2017 de activiteitenperiode Groen & Griezelig. Gedurende deze periode worden er allerlei 'groene' activiteiten aangeboden die aansluiten bij de Kinderboekenweek 2017 "Griezelig, Gruwelijk Eng!

Een kleine greep uit ons aanbod:

  • 'Griezelige' beestenles - Museum Zoo Bizar laat je enge beesten voelen, zien en beleven!
  • Het Muizenontdekcircuit door IVN Noord
  • GEZOCHT! Dappere kunstenaars! - leg de enge monsters en griezels van het Asserbos vast in je kunstwerk met Kirsten Kampinga van het Drents Museum. 
  • Ben niet bang voor de wilde dieren - Kinderboekenwinkel Rapunsel komt met de schrijver van bovenstaandee kernboek van de kinderboekenweek 2017!
  • Enge Fladderaars - Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel leert jullie alles over vleermuizen!

Zie je een leuke activiteit? Wees er dan snel bij. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Neem hiervoor contact op met Jolanda Boekhout welke dagen/tijden nog beschikbaar zijn. E. onderwijsdrenthe@ivn.nl