Natuur in de Buurt

Het is heerlijk om door de duinen de struinen, te dwalen door het bos, of per boot een Nationaal Park te verkennen. Maar voor natuur hoef je niet per se een hele dag uit te trekken of ver te reizen. Ook dichtbij is er van alles te beleven. Kijk eens naar je eigen dorp of stad, buurt of wijk, achter- of schooltuin. Ook daar is natuur! En ook daar laat IVN mensen - jong en ouder - de natuur beleven.

Een greep uit ons aanbod:

Groen Dichterbij

Groen Dichterbij stimuleert mensen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van de omgeving. Wij bieden deze buurtprojecten een landelijk platform om kennis en diensten uit te wisselen, inspiratie op te doen en anderen te inspireren, óók in Utrecht. Voor meer informatie: www.groendichterbij.nl.

Tuinreservaten

In de cursus Tuinreservaten lerem cursisten hoe ze hun tuin, balkon of dakterras kunnen omtoveren tot een waar tuinreservaat. De cursus is ontwikkeld door IVN - als partner van VARA’s ‘Vroege Vogels Tuinreservaten’. De cursus kan worden aangeboden door een IVN afdeling.