Proeftuinen
IVN
woensdag17nov2021

En het winnende IVN Bloeiproject is…

IVN is dit jaar de trotste winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds oeuvreprijs. Een deel van het prijzengeld besteden we aan het IVN Bloeiproject: het icoonproject waarmee we de komende jaren nóg meer mensen met de natuur gaan verbinden. 

Vanuit heel Nederland hebben IVN’ers deze maand hun stem uitgebracht op hun favoriete idee voor het IVN Bloeiproject. Gisteren op het Prins Bernhard Cultuurfonds gala werd dan eindelijk de winnaar van het IVN Bloeiproject bekend gemaakt. En het is…

Proeftuin tot bloei!

Er zijn nu drie Proeftuinen gerealiseerd bij verzorgingstehuizen in Boxmeer, Haarlem en Oss. En het werkt! Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor kinderen en andere buurtbewoners. Ze komen kijken of de aardbeitjes al rijp zijn en hoe de plantjes groeien. Het project verbindt mensen met de natuur én draagt bij aan de biodiversiteit.

visual proeftuinProeftuin tot bloei is een samenwerking van IVN leden en beroepskrachten in de provincies Brabant, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en van IVN-afdelingen in Oss, De Maasvallei, De Ronde Venen en Uithoorn. Het team ontvangt € 75.000 vanuit de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs om te investeren in het project. Daarmee willen de initiatiefnemers op meer plekken in Nederland Proeftuinen aanleggen.