Over Moestuinieren

IVN helpt je om meer uit je moestuin te halen. Bekijk bijvoorbeeld onze tips of doe mee aan een moestuincursus om jouw moestuin tot een succes te maken! 

Moestuinaanbod 

Volwassenen

Wil jij graag aan de slag met moestuinen? We bieden een stap voor stap cursus aan voor volwassenen die graag willen beginnen met een moestuin. Daarnaast gaan er ook weer opleidingen tot moestuincoaches van start, voor de mensen die al graag moestuinieren en scholen en kinderopvang willen bijstaan. 

Eerst zelf proberen zonder een cursus? Neem dan een kijkje bij de moestuintips en in de webwinkel van IVN voor alle benodigdheden voor een succesvolle moestuin. Van biologische zaden tot handige hulpmiddelen, IVN helpt je op weg!

Kinderopvang en basisonderwijs

IVN maakt het graag voor scholen en kinderopvang makkelijk en leuk om met moestuinieren aan de slag te gaan. Dit ligt ook in lijn met het programma Jong Leren Eten, waarbij we kinderen en jongeren meer bewust willen maken van het belang van gezond en duurzaam voedsel.

Moestuinactiviteiten

Op zoek naar een moestuincursus, een opleiding tot moestuincoach of een andere moestuinactiviteit? Kijk in onze activiteitenkalender voor een moestuinactiviteit bij jou in de buurt.

Over IVN

IVN is een landelijke organisatie van mensen die alles weten over de natuur. IVN’ers (zo’n 25.000 leden en vrijwilligers) nemen je mee de natuur in en laten je zelf ontdekken hoe spannend, fascinerend en dichtbij de natuur is. Want hoe meer je van de natuur begrijpt, hoe meer je ervan gaat houden! En dat geldt natuurlijk ook voor je moestuin. Ga je met ons mee naar buiten?