Kweektips tuinkers

Tuinkers doet het eigenlijk áltijd goed. In je moestuin, maar ook gewoon in je keuken! Deze supersnelle kiemer groeit al op een vochtige ondergrond zoals een keukenpapiertje.

Zaaien

Zaai tuinkers lekker in de buurt van de keuken zodat je het snel kunt gebruiken. Dat kan het hele jaar door, want zo lang het er maar een vochtige ondergrond beschikbaar is groeit de tuinkers goed.

Kiemen

Tuinkers is een supersnelle kiemer. Al binnen een week kiemen de zaadjes en binnen no time zijn ze zo hard gegroeid dat de mini-plantjes al over jouw salade kunnen.

Verzorgen

De minst kritische plant van allemaal. Zolang de zaadjes maar water tot hun beschikking hebben kunnen ze kiemen en groeien!

Oogsten

Zodra de steeltjes van de tuinkers zo’n 5 cm lang zijn, zijn ze geschikt om te oogsten. Dat is vaak al binnen 10 dagen.  Let wel op dat als je tuinkers eenmaal geoogst hebt, het plantje niet meer doorgroeit. Je kan natuurlijk wel weer opnieuw nieuwe tuinkers zaaien om altijd lekker verse tuinkers bij de hand te hebben.

Extra tips

Van drogen wordt tuinkers niet lekkerder. Dan gaat de pittige smaak er af en dat is zonde. Eet tuinkers dus het liefst lekker vers van de schaar!

Kijk in de IVN webwinkel voor tuinkerszaden

Ga naar de IVN webwinkel