Kinderopvang en basisonderwijs

IVN maakt het scholen en kinderopvang graag makkelijk en leuk om met moestuinieren aan de slag te gaan. IVN doet dat vanuit de overtuiging dat het belangrijk is dat kinderen al vroeg betrokken raken bij voedselproductie. IVN wil kinderen en jongeren bewust maken van het belang van gezond en duurzaam voedsel.

Moestuinlespakket

IVN vindt het belangrijk dat kinderen zien waar hun eten vandaan komt, hoe alles groeit en bloeit en wat ervoor nodig is om groenten en kruiden ook echt te kunnen oogsten.  Daarom heeft IVN een lespakket Moestuintjes ontwikkeld voor groep 3 tot en met 5 van het basisonderwijs.
Het lespakket bestaat uit vier lessen, die het hele proces van zaaien tot oogsten omvatten. Je kunt de lessen los geven of in serie. Het materiaal kan ook in de BSO te gebruikt worden. 

Download het gratis Moestuinlespakket

Jong leren eten

IVN is partner in het programma Jong Leren Eten. Jong Leren Eten is een landelijk stimuleringsprogramma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren (0-18) leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Momenteel wordt een vervolgprogramma voorbereid.  Lees meer over Jong Leren Eten. Lees meer over Jong Leren Eten.