Beleefweken 2023

Dit jaar organiseren recreatieondernemers en door IVN opgeleide Gastheren en -vrouwen van het Landschap weer verschillende beleefweken en beleefdagen door heel Nederland. Zie het overzicht:

 

Grevelingenweek

1 t/m 9 juli 2023
Op de Grevelingen komt het mooiste van zoet en zout samen. Ontdek wat er allemaal te beleven valt in deze dynamische en bijzondere natuurdelta tijdens de Grevelingenweek. Op 1 juli 2023 organiseren Staatsbosbeheer en IVN als opening van de 10e editie van de Grevelingenweek het allereerste Grevelingenfestival. Tijdens dit natuurfestival ontdek je alles over de natuur. Struin langs de markt met streekproducten, ontdek de Grevelingen vanaf het water in een kajak of volg een workshop (natuur)filosofie. Ga samen met je kinderen op avontuur met de boswachter of geniet van de muziek op het horecaplein.

Meer informatie

 

Oosterscheldeweek

2 t/m 9 september 2023
Van 2 t/m 9 september organiseert Nationaal Park Oosterschelde de 15e editie van de Oosterscheldeweek. Tijdens de Oosterscheldeweek kan iedereen, van jong tot oud, kennismaken met belangrijke thema’s die in dit bijzondere gebied spelen. Het beleven van de Oosterschelde staat hierbij centraal.

Je kunt tijdens de Oosterscheldeweek mee op expeditie, survival of natuurvaartocht, maar ook kajakken, vogels kijken met een expert, strandjutten of sleepnetvissen. Ook op culinair gebied valt veel te beleven: zo is er tijdens deze week een wild wier safari op Neeltje Jans en kunnen deelnemers op diverse locaties genieten van Zeeuwse zilte zaligheden: voor ieder wat wils!

Meer informatie

 

Beleefweek Drents- Friese Grensstreek

15 t/m 22 september 2023
Tijdens de derde beleefweek in de Drents-Friese Grensstreek kan iedereen, van jong tot oud, kennismaken met de regio. Doe mee aan de nachtvlinderexcursie of een van de andere begeleidde excursies, ontdek hoe dieren opgezet worden, kom naar de sterren en planeten dag, bezoek de streekmarkt, stap op de fiets met Dieuwertje Blok, trek je wandelschoenen aan voor een meerdaagse trektocht en nog veel meer. Geniet onderweg van de gastvrijheid van de Gastheren en -vrouwen van het Landschap in een van de levendige dorpen. De lokale Gastheren en -vrouwen en andere organisaties uit de omgeving heten je van harte welkom.

Meer informatie

 

Beleefweek Limburg

22 september t/m 1 oktober 2023
Beleef Limburg in het thema ‘Proef de natuur’ – een week vol smakelijke activiteiten in het Limburgse Landschap. Bezoek een showtuin vol vergeten groenten,  proef van de ochtendrust tijdens een kanotocht of ga op een culinaire wandeltocht.

Meer informatie

 

Beleefweek van Nationaal Park Nieuw Land

7 t/m 15 oktober 2023
Kom deze herfst in beweging in de natuur! Geniet van Nationaal Park Nieuw Land en ervaar de veelzijdigheid van het nationaal park. Er is voor jong en oud genoeg te ontdekken. Ga steppen met de boswachter, maak een prachtige zeilreis over het Markermeer of wandel door de natuur onder begeleiding van een gids. Tijdens de beleefweek van 7 tot en met 15 oktober 2023 organiseren lokale Gastvrouwen en –heren van het nationaal park en andere organisaties uit de omgeving verschillende activiteiten.

Meer informatie

 

Beleefweek Nationaal Park Weerribben Wieden

20 t/m 29 oktober 2023
In en rond Nationaal Park Weerribben-Wieden struikel je over de verhalen. Sommige verhalen nemen je mee, ver terug in de tijd. Andere zijn veel nieuwer. En nog elke dag ontstaan er weer nieuwe verhalen. Tijdens de Beleefweek met als thema ‘Levend Landschap vol verhalen’ worden de verhalen verteld en kan je het prachtige gebied (her)ontdekken door deel te nemen aan tal van activiteiten. Er is voor ieder wat wils. Speciaal georganiseerd voor de inwoners van gemeente Steenwijkerland, maar uiteraard zijn ook bezoekers van harte welkom!

Meer informatie

 

Beleefweek Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal

21 t/m 29 oktober 2023
Ontdek het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal in de prachtige kleurige herfst tijdens de Beleefweek. Geniet van het bos en de heide, de prachtige vergezichten, landschappen en de dynamische rivier De Regge. Met meer dan 40 activiteiten is er voor iedereen wat te doen. Kom jij ook dit mooie gebied verder ontdekken tijdens de herfstvakantie?

Meer informatie

 

Gastheren van het Landschap en de Beleefweken

Meer weten over het programma Gastheer van het Landschap en of de Beleefweken? Neem contact op met één van onze projectleiders bij jou in de buurt.