Zutphen
Kind & Natuur
vrijdag19jul2019

Nieuw kindernatuurpad in Baak

’t Hertenpad is een unieke belevingsroute speciaal voor kinderen. Met deze wandeling worden gezinnen uitgedaagd de natuur in te gaan, te ontdekken en te leren.

‘t Hertenpad is een initiatief van vijf zeer bevlogen natuurgidsen van IVN Natuureducatie. Met deze kinderwandeling ronden zij hun 1,5 jarige opleiding tot natuurgids af. Met toestemming en hulp van de eigenaar van ’t Hertenbosch, Frans Helmich, hebben zij ’t Hertenpad kunnen ontwikkelen en uitvoeren.

De route start bij café het Wapen van Baak. Hier ligt een rugzak klaar. In de rugzak ’t Hertenpadboekje met opdrachten, een spiegel, een insectenpotje en een zakje met gekleurde steentjes. En dan start de wandeling. Over een afstand van 2,5 km vind je 11 afwisselende activiteiten. Bijvoorbeeld ‘hangen als een vleermuis’ of ‘spelen met kleuren’. En wat te denken van een blotevoetenpad midden in het bos? Na twee uurtjes sjouwen, slingeren, graven en kliederen weten de kinderen als geen ander wat er in het bos leeft. Alle activiteiten zijn gericht op de natuurbeleving van kinderen.

Aan het einde van de route lever je de rugzak met inhoud weer in. Naast gezinnen zijn ook scholen en kinderopvangorganisaties van harte welkom dit kindernatuurpad te ontdekken! De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Startpunt: Het Wapen van Baak
Voor het lenen van 1 of meer rugzakjes vragen we een borg. Zo weten we zeker dat de inhoud niet kwijt raakt. Uiteraard ontvang je de borg na het inleveren van het rugzakje weer terug. Verzoek om de borg voor het rugzakje contant te voldoen (10 euro).

Let op: check voor je naar Baak gaat de openingsdagen en -tijden van Het Wapen van Baak. Het zou jammer zijn als je ter plekke voor een dichte deur staat.

Leuk om te lezen!
https://www.vanhiertottimboektoe.nl/t-hertenpad-een-spannend-kindernatuurpad-in-de-achterhoek/