Documentatie/kraam

De werkgroep Documentatie verzorgt onder meer de informatiekramen (bijv. op de Honingmarkt). Hier vindt u informatiefolders over het IVN en aankondigingen van onze activiteiten. Er zijn handige zoekkaarten, informatieve boekjes en “doe-boeken” voor de jeugd te koop. En we hebben een verzameling voordelige tweedehands natuurboeken. Ook zijn onze wandelroutes verkrijgbaar:

– Wandeling in de wijk Waterkwartier

– Het David de Gorterpad (start bij de Kaardebol)
David de Gorterpad – wandelroute

Speciaal voor kinderen:
– ‘t Hertenpad in Baak

– Belevingstocht Natuur in de Stad 

Natuur in de stad? Ben jij nieuwsgierig en wil jij weten wat er dan allemaal aan natuur te beleven valt in het centrum van Zutphen? Loop dan de route van Natuur in de stad, een Belevingstocht voor kinderen. De route van 2,5 km is gemaakt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Het is echt een belevingstocht: op verschillende plekken krijg je leuke én leerzame opdrachten om de stadsnatuur te zien, horen, voelen en onderzoeken! Hoe voelt een boomstam aan? Welke vogels wonen er op de Boompjeswal? Er valt heel veel natuur te ontdekken in de stad!

Mail naar ivn.zutphen@gmail.com voor meer informatie.

Waar vind je in 2024 de IVN-kraam?

IVN Routes app

Met de IVN Routes app heb je altijd zo’n 450 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Enkele routes in Zutphen:

IVN wandelroute in het Emerpark in Zutphen:
David de Gorterpad

Een bomenwandeling i.s.m. Bomenstichting Zutphen in het centrum van Zutphen:
Bomenwandelroute Zutphen

Contactpersoon voor de werkgroep Documentatie/Kraam: Peter Weustenenk, tel. 0575-521713; e-mail: peweustenenk@hetnet.nl.