Overig

Verslag Natuurontbijt 9e editie

Uden 29 augustus 2023

Het was een spannende zondag 27 augustus 2023: wat gaat het weer doen….  Maar we hadden geluk! Heel vroeg in de ochtend regende het pijpenstelen, maar op het ‘moment suprême’ een blauwe lucht en stralende zon! Heerlijk. Het was volle bak; we hebben zelfs een paar deelnemers moeten teleurstellen.

Dit jaar waren we te gast bij de familie De Zeeuw oftewel Boer-In-Natuur. Een mooie locatie aan de  rand van de Maashorst. We hebben kunnen genieten van de kaas, yoghurt, karnemelk, havermoutpap en muesli die daar gemaakt wordt. Met name de yoghurt vond gretig aftrek. We hadden dit jaar voor het eerst sterk ingezet op biologische en plaatselijk gemaakte producten: brood van de warme bakker, kaas en vleeswaren van Eko-Plaza, eieren, vers fruit en sap van de boer. Dat werd wel gewaardeerd door de deelnemers.  Na het ontbijt vertelde Wilco het verhaal achter Boer-In-Natuur en over natuur inclusief boeren. Een interessant verhaal. De producten die op de boerderij gemaakt worden kunnen overigens gekocht worden online. Niet op de boerderij zelf.
Op https://www.boer-in-natuur.nl/ staan alle producten.

Daarna de wandeling. De groep werd in vier groepjes verdeeld. Het was een wandeling door een gevarieerd  landschap. We startten op het boerenland, vervolgens door het beekdal en terug over de stuifduinen. Voor één groepje was de afstand en het tempo aangepast. Dit werd erg gewaardeerd! Terwijl de groepen wandelden, werd de afwas gedaan door een geweldig afwasteam, dat dit al jaren doet. En tevens alles opgeruimd, zodat we voor de middag buien klaar waren en dat is gelukt!!  Al met al een zeer geslaagde dag.

Er waren ook vier natuurgidsen in opleiding bij de deelnemers!

Tekst: Ines van Lieshout

Foto’s: Esther Rutten

Ontdek meer over

Deel deze pagina