Uden
IVN
woensdag28sep2022

Uitreiking Brabant Bokaal aan Willem Peters

Op maandag 26 oktober zijn ruim 90 genodigden getuige van de uitreiking van drie Brabant Bokalen aan evenzoveel laureaten. Deze vrijwilligers hebben zich veel meer dan gemiddeld verdienstelijk gemaakt voor natuur en cultuur in Noord-Brabant.

In de sfeervolle ambiance van de Statenzaal in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch wordt ook ‘onze’ Willem Peters zeer persoonlijk toegesproken door Ina Adema, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Zijn 33-jarige tomeloze en bevlogen inzet voor het behoud en herstel van natuur, landschap en erfgoed, en de bruggen die hij weet te slaan tussen beleid en uitvoering, worden uitgebreid door de Commissaris toegelicht. In een speciale film krijgt  Willem ook zelf de kans om te laten zien (en horen!) hoe hij, ondersteund door vele vrijwillige sVLU-handen, te werk ging. En nog heel veel jaren hoopt door te kunnen gaan.

Het royale applaus bij de overhandiging van de dik verdiende bokaal uit handen van Ina Adama doet Willem zichtbaar goed.

Met deze onderscheiding hoort Willem de komende tien jaar bij de Stichting De Brabantse Hoeders. Daarin verenigen zich alle laureaten van de Brabant Bokaal, die inmiddels 15 jaar bestaat.    

Zie ook:

https://www.cultuurfonds.nl/nieuwsbericht/brabant-bokalen-uitgereikt-aan-dorien-eggink-paul-hagenaars-jan-van-hoof-en-willem-peters

https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/vrije-tijd-cultuur-en-sport/2022/brabant-bokalen-2022-uitgereikt

https://www.kliknieuwsuden.nl/nieuws/algemeen/198533/willem-peters-ontvangt-brabant-lokaal

Tekst en foto’s: Gerda Vloet

BB-2BB-3BB-4BB-5BB-6BB-7