Overig

In Memoriam Wim Ermers

Uden 26 mei 2023

De meimaand heeft voor IVN Uden een rouwrand gekregen: het bericht dat Wim Ermers op 16 mei was overleden kwam bij menigeen hard aan, ook al wisten we dat zijn gezondheid hem steeds verder in de steek liet. Wim was een paar dagen eerder 77 jaar geworden.

Wim was jarenlang zeer actief als coördinator van de werkgroep Publiciteit; noemde zichzelf PR medewerker van IVN Uden. En terecht! Hij heeft de PR binnen IVN Uden flink op de kaart gezet. Wim hechtte enorm aan heldere en bondige berichtgeving in persberichten en punctueel taalgebruik in zijn teksten in de Wijs(t)heden.

Wie herinnert zich niet de vaste rubrieken in ons blad: ‘In de schijnwerper’, ‘De Pen’ en het altijd spitsvondige I-VeNtje? Hij wist hiermee leden te binden. Met elkaar, en met IVN Uden.

Wim bouwde de e-mailservice, waarmee niet-leden op de hoogte worden gehouden van publieksactiviteiten van IVN Uden, uit tot een flink extern netwerk. Hij maakte hiermee een mooie verbinding tussen belangstellenden en onze natuurorganisatie.

Hij fungeerde als capabele verslaggever, maakte graag en mooie foto’s, interviewde leden en niet-leden om een interessant verhaal in de Wijs(t)heden te kunnen plaatsen. Zorgde voor inkomsten door adverteerders te (laten) strikken. Daardoor hield hij het kostbare, in kleur gedrukte verenigingsblad betaalbaar.

Op een uiterst charmante manier wist Wim mensen aan zich te binden als er bijzondere ‘klussen’ geklaard moesten worden. Een goed voorbeeld hiervan is wel de jubileumeditie ter gelegenheid van 40 jaar Wijs(t)heden. Hoe hij een gelegenheidsredactie formeerde en deze tot een prestatie van formaat wist aan te sturen! Dit werd tevens zijn ‘afscheids-Wijs(t)heden’, omdat Wim vanwege gezondheidsproblemen helaas zijn PR functie los moest laten.

Wim, je hebt veel betekend voor IVN Uden. Daar zijn wij je heel dankbaar voor!

Bestuur IVN Uden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ontdek meer over

Deel deze pagina