Informatieavond Natuurgidsenopleiding “Het Groene Woud”

Informatieavond Natuurgidsenopleiding “Het Groene Woud”

Sint-Oedenrode 16 februari 2022

De IVN-afdeling Sint-Oedenrode organiseert op donderdagavond 14 april in Boxtel een informatieavond over de nieuwe Natuurgidsenopleiding. De opleiding, die ongeveer anderhalf jaar duurt, start in september 2022 en is bedoeld voor iedereen die zich actief in wil zetten voor de natuur: als gids of als organisator van educatieve activiteiten.

De opleiding  is een kaderopleiding van het IVN. Als deelnemer doe je in ongeveer vijftig lessen kennis en vaardigheden op om groene activiteiten te organiseren en begeleiden. De aandacht gaat uit naar hart, hoofd en handen: genieten van de natuur, meer te weten komen over planten en dieren en praktisch bezig zijn. Tijdens opleidingsavonden en excursies krijgen deelnemers een brede basiskennis van natuur en milieu in – vooral –“Het Groene Woud”. De deelnemers leren hoe ze zelf informatie kunnen verzamelen en kennis kunnen overbrengen. Ze verdiepen zich ook in het werk van de organiserende IVN’s door middel van een stage. Daarnaast behoren het onderzoeken van een klein natuurgebied, workshops en practica en een afsluitende Natuur en Milieu opdracht tot de eisen voor het diploma.

IVN Sint-Oedenrode organiseert deze opleiding samen met 5 andere IVN afdelingen in het Nationaal Landschap van “Het Groene Woud”. Deze afdelingen van het IVN zijn actief in- grofweg- de driehoek tussen Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. De locatie waar de theorieavonden van de opleiding gaan plaatsvinden ligt daarom ook centraal in dit gebied. Naast de theorieavonden maken ook excursies op zaterdagochtenden deel uit van de opleiding.

hertNa afronding van de opleiding, in het voorjaar van 2024, ontvangen deelnemers het erkende diploma IVN-natuurgids. De opleiding staat open voor alle belangstellenden, maar een intakegesprek behoort tot de procedure van aanmelding. Deelnamekosten bedragen ca.350-400 euro (inclusief lesmateriaal). Vooropleiding is niet vereist, wel hart voor de natuur en zin om met mensen en kinderen om te gaan.

Voor wie meer wil weten: op donderdagavond 14 april is er een informatieavond in Gemeenschapshuis De Walnoot, Reginahof 1, 5282 GC in Boxtel, aanvang 19.30 uur. Hiervoor dient u zich aan te melden bij onderstaand e-mailadres.

Meer informatie:
IVN Sint-Oedenrode; ivnrooi@gmail.com

Hieronder een pfd van dit bericht:

Informatie avond Natuurgidsen Opleiding

NGO

Deel deze pagina