Met kuierwandelingen beleef je de natuur

Wil je graag wandelen op een langzamer tempo en ruim de tijd hebben om je te verwonderen en te verbazen over de natuur? Loop dan mee met de kuierwandelingen in ons mooie Sint-Oedenrode en omgeving onder begeleiding van twee gidsen.

Hoe ziet zo’n kuierwandeling eruit?

Het zijn 4 maandelijkse wandelingen op vrijdagen van 10-12.00 uur en we gaan op een rustig wandeltempo de natuur verkennen. De gidsen laten u de interessante plekken zien, vertellen vanalles over de planten, de bomen en het landschap.

Als deelnemer kunt u met een gemiddelde conditie prima meelopen. Het gemiddelde wandeltempo ligt op ca. 3,5 km/uur. De wandeling is ca. 4 km lang. We wandelen voornamelijk op smalle (zand)paden, dus rolstoel en scootmobiel zijn hiervoor niet geschikt.

We starten elke keer vanaf een andere locatie, de ene keer vanaf een horecagelegenheid, een andere keer bij een parkeerplaats o.i.d. Onderweg of terug bij de startlocatie is er gelegenheid om te genieten van een kopje koffie of thee. Deelnemers betalen hun eigen consumptie (bij horecagelegenheid) of kunnen zelf koffie/thee meebrengen.

Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen.

Biowalking IVN Sint-Oedenrode voorjaar

Data en locaties najaar 2023

15 september, 13 oktober, 10 november, 8 december
Tijdstip: 10 – 12.00 uur
Startplaats 15 september: parkeerplaats Ahrend, Kofferen 60 in Sint-Oedenrode

Kosten

De kosten zijn € 10 voor niet-leden; voor leden van IVN Rooi zijn de wandelingen gratis. Een lidmaatschap kost € 25 per jaar (en gezinslid 12,50 per jaar). Kijk maar eens op deze website welke voordelen dat oplevert (o.a. elk kwartaal een leuk natuurmagazine van IVN Nederland).

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar kuierenmetivnrooi@gmail.com. Als u lid bent dit graag erbij vermelden. Aanmelding geschiedt op volgorde van binnenkomst.