Werkgroep Duurzame Veluwezoom

werkgroep duurzame veluwezoom

SAMEN verNATUURzamen

Werkgroep Duurzame Veluwezoom is een nieuwe loot aan de werkgroepen stam van  de afdeling Oost-Veluwezoom.

Als werkgroep is het onze droom om een Duurzame Veluwezoom te creëren, waar balans bestaat tussen de menselijke activiteiten en de natuur. Ons doel is dat inwoners en bezoekers van de gemeente Rheden/Rozendaal zich bewust zijn van de noodzaak om de fraaie natuur (flora, fauna en landschap) in de Veluwezoom en het IJssel landschap te herstellen, te conserveren en schoon te houden. Bewust worden van- en werken aan duurzaam gedrag is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarom gaat een enthousiaste kerngroep, bestaande uit Ben Brussen, Sjaak de Ligt, Resie Oude Luttikhuis, Jan Smook en Jaap Vette, het belang van duurzaam gedrag en acties in het werkgebied van IVN OostVeluwezoom in Rheden, Rozendaal en langs de IJssel op de kaart zetten.

Zo hebben we dit voorjaar een klimaatcursus, een biodiversiteitscursus en een bomenexcursie gepland. Deze cursussen en de excursie zijn toegankelijk voor zowel IVN leden als degenen die (nog) geen lid zijn. Daarnaast hebben we ook al de nodige ideeën over andere acties en staan we zeker open voor nieuwe ideeën en bijdragen voor activiteiten. 

Uiteraard houden wij jullie de komende tijd op de hoogte van de plannen en vorderingen van de werkgroep. 

Heb je interesse om mee te doen aan toekomstige activiteiten van de werkgroep, dan kun je dit nu al aangeven via duurzaam@ivnoostveluwezoom.nl.

 

DOOR OP ONDERSTAANDE BUTTONS TE KLIKKEN, KRIJG JE MEER INFORMATIE OVER DE GENOEMDE ONDERWERPEN

 

Button activiteiten Button klimaatverandering 275x275
Button biodiversiteit Button wat kun jezelf doen
Button wil je ook lid worden 275x275  

 

werkgroep duurzame veluwezoom