Publicaties

 

Kwartaalblad Karwij

Karwij is het kwartaalblad van de afdeling IVN Oost-Veluwezoom. De leden en donateurs ontvangen dit blad. Hier is de digitale versie te downloaden.

Digitale brochure Zwembad Beekhuizen.

IVN-gidsen lopen regelmatig met schoolklassen over het terrein van voormalig zwembad Beekhuizen. Dat terrein is voor iedereen opengesteld op zondagmiddagen tussen 13.00u en 16.00u. Maar niet in de zomer: dan is er rust nodig. Het terrein, dat op het eerste oog wat rommelig lijkt, is helemaal ingericht voor reptielen en amfibieën. Vooral de ringslang heeft het er erg naar zijn zin. Door de bewoners zijn broeihopen zijn gemaakt. Zij maakten ook een biologische moestuin, een insectenhotel, een kleine-beestjes-muurtje. ‘s Zomers staan er vaak bijenkorven. Veel vogels en zoogdieren komen regelmatig langs.

Om beter te snappen wat er te zien is , is een digitale brochure gemaakt. Voor leerkrachten is er een powerpointpresentatie die ze kunnen overnemen op hun schoolbord. Maar ook anderen kunnen de brochure inzien en downloaden. Hij is geschikt gemaakt voor drie leeftijdsniveaus: groep 3/ 4, groep 5/ 6 en groep 7/ 8 en ouder. Deze laatste is ook interessant voor volwassenen.

Download presentatie zwembad Beekhuizen voor groep 3,4
Download presentatie zwembad Beekhuizen voor groep 5,6
Download presentatie zwembad Beekhuizen voor groep 7,8

Rondje RoSa: Hardlopen en onderweg ook nog wat zien

IVN heeft samen met Staatsbosbeheer, enkele hardlopers en de gemeente Rozendaal een gemarkeerde route uitgezet in de het Rozendaalsebos. De route is met paaltjes gemarkeerd en is 2,5 km lang. In de folder vind je natuur- en landschap-informatie bij deze route. Parkeren kan bij de P aan de Schelmseweg in Rozendaal.

Meer informatie over dit hardlooprondje vind je op www.rondjerosa.nl.