Werkgroep Duurzame Veluwezoom

werkgroep duurzame veluwezoom

SAMEN verNATUURzamen

Werkgroep Duurzame Veluwezoom is een nieuwe loot aan de werkgroepen stam van  de afdeling Oost-Veluwezoom.

Als werkgroep is het onze droom om een Duurzame Veluwezoom te creëren, waar balans bestaat tussen de menselijke activiteiten en de natuur. Ons doel is dat inwoners en bezoekers van de gemeente Rheden/Rozendaal zich bewust zijn van de noodzaak om de fraaie natuur (flora, fauna en landschap) in de Veluwezoom en het IJssel landschap te herstellen, te conserveren en schoon te houden. Bewust worden van- en werken aan duurzaam gedrag is daarbij een belangrijk onderdeel. Daarom gaat een enthousiaste kerngroep, bestaande uit Ben Brussen, Sjaak de Ligt, Resie Oude Luttikhuis, Jan Smook en Jaap Vette, het belang van duurzaam gedrag en acties in het werkgebied van IVN OostVeluwezoom in Rheden, Rozendaal en langs de IJssel op de kaart zetten.

Zo hebben we dit najaar een klimaatcursus gepland, eerst nog uitsluitend voor de leden van IVN Oost-Veluwezoom. Daarnaast hebben we ook al de nodige ideeën over andere acties en staan we zeker open voor nieuwe ideeën en bijdragen voor activiteiten. 

Uiteraard houden wij jullie de komende tijd op de hoogte van de plannen en vorderingen van de werkgroep. 

Heb je interesse om mee te doen aan toekomstige activiteiten van de werkgroep, dan kun je dit nu al aangeven via duurzameveluwezoom@ivnoostveluwezoom.nl.