Nieuwe cursus “De groene verandering in de Veluwezoom” van start in het voorjaar van 2022 Klimaat en duurzaamheid

Nieuwe cursus “De groene verandering in de Veluwezoom” van start in het voorjaar van 2022

Oost Veluwezoom 18 december 2021

Met veel genoegen kunnen we meedelen dat de tweede klassikale klimaatcursus: “De Groene Verandering in de Veluwezoom”  zal plaatsvinden in het voorjaar van 2022.  De cursus is niet alleen toegankelijk voor IVN leden, maar ook voor geïnteresseerde inwoners in de gemeenten Rheden en Rozendaal.

De cursus over het actuele thema ‘klimaatverandering’ wordt georganiseerd door de werkgroep “Duurzame Veluwezoom” van IVN Oost-Veluwezoom in nauwe samenwerking en met bijdragen van IVN landelijk, de Gemeente Rheden, Waterschap Rijn & IJssel en Natuurmonumenten.

Afgelopen najaar werd de eerste cursus enthousiast ontvangen door de deelnemers. Helaas kunnen wij niet meer dan 25 cursisten toelaten, wees er dus snel bij, want vol is vol.

Het programma omvat 8 bijeenkomsten in de periode van 9 maart tot en met 11 mei 2022 en omvat 6 theorielessen en 2 excursies. In de theorielessen worden recente inzichten en theorieën over de klimaatverandering op interactieve wijze behandeld, waarbij tijdens de excursies specifiek wordt ingezoomd op de veranderingen die waarneembaar zij op de Veluwezoom. De deelnemers worden hierbij actief betrokken.
 

De theorielessen worden gegeven in gebouw “De Klaproos”, Korenbloemstraat 21, 6991 VN Rheden en zijn op de woensdagavonden 9-16-23 maart, 13 en 20 april en 20 mei van 19.30 -22.00 uur. 

De 2 excursies starten vanuit de IVN tuin te Rheden en de bibliotheek te Dieren en zijn op
de zaterdagochtenden 2 en 30 april van 9.30 -12.30 uur.

De kosten voor de gehele cursus inclusief lesmateriaal bedragen €30,00 euro p.p. voor IVN-leden en €55,00 euro p.p. voor niet-leden. Voor koffie en thee tijdens de bijeenkomsten wordt gezorgd.

We gaan ervan uit dat Corona geen belemmering meer vormt voor de samenkomsten. Niettemin zullen we ons tijdens de bijeenkomsten uiteraard houden aan de geldende coronamaatregelen van dat moment.

Bent u door dit bericht nieuwsgierig geworden of geïnspireerd?? U kunt zich aanmelden op klimaatcursus@ivnoostveluwezoom.nl

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u ons via hetzelfde mailadres bereiken

Ben Brussen en  Jan Smook

werkgroep duurzame veluwezoom

Ontdek meer over

Deel deze pagina