Interessante klimaatcursus ‘De Groene Verandering’ Klimaat en duurzaamheid

Interessante klimaatcursus ‘De Groene Verandering’

Oost Veluwezoom 28 oktober 2021

werkgroep duurzame veluwezoomOp zaterdagmorgen 16 oktober jl. kwamen de cursisten van de klimaatcursus “De Groene Verandering op de Veluwezoom” al weer voor de vierde bijeenkomst bij elkaar.

Voor deze bijeenkomst was de Gemeente Rheden uitgenodigd om middels een presentatie, verzorgd door de Wethouder Dorus Klomberg (met o.m. de portefeuille duurzaamheid), en een excursie in het dorp Dieren inzicht te geven in het lokale beleid met als titel ‘Aan de slag voor een duurzaam Rheden’. De Gemeente Rheden heeft op eigen initiatief een 18e doelstelling “DEEL EN GEEF DOOR” toegevoegd aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en won in 2019 de prijs voor de ‘Meest inspirerende Global Goals gemeente van Nederland’.

De speerpunten van Rhedens ‘Klimaatadaptatie’, zoals o.m. de waterkaarten, het watertakenplan, afkoppeling hemelwater met het riool, hittestresskaarten, groen voor asfalt met het project ‘Steenbreek’, etc. werden uitvoerig gepresenteerd. Tijdens en na de intensieve presentatie vol feiten en voorbeelden voltrok zich een boeiende en inspirerende discussie tussen de 25 aanwezigen en de drie vertegenwoordigers van de gemeente. Tips en suggesties werden over en weer enthousiast uitgewisseld. Het enthousiasme kreeg een spontaan vervolg tijdens de excursie naar de voorbeelden in de praktijk.

Behalve dat met deze bijeenkomst weer een kleine positieve bijdrage is geleverd aan de maatschappelijke bewustwording van de oorzaken en gevolgen van het veranderende klimaat is het motiverend te ervaren dat er niet alleen over gesproken wordt, maar dat er wel degelijk ook veel activiteiten zijn.

werkgroep duurzame veluwezoomTenslotte heeft deze bijeenkomst er ook toe geleid dat van beide kanten, Gemeente Rheden en IVN Oost-Veluwezoom, de wens is geuit om op het gebied van duurzaamheid per direct intensiever samen te werken hetgeen dan ook ogenblikkelijk resulteerde in de  toezegging van de gemeente om ook bij de klimaatcursus in het voorjaar 2022 weer van de partij te zijn.

werkgroep duurzame veluwezoomlogo IVNov

Ontdek meer over

Deel deze pagina