Afdeling Oost-Veluwezoom

Met liefde en tomeloze energie delen wij onze kennis en fascinatie voor de natuur met verrassende excursies, cursussen, een natuurgidsen opleiding en onze educatieve tuin gelegen bij het bezoekerscentrum Veluwezoom.

IVN Oost-Veluwezoom is actief in het gebied tussen Velp/Rozendaal en Dieren/Laag-Soeren.

IVN Oost-Veluwezoom organiseert gemiddeld twee maal per maand publiekexcursies waarbij ervaren gidsen vertellen over de natuur en de cultuurhistorie van dit mooie gebied.

De Steenuilwerkgroep zet zich in voor de instandhouding en de verbetering van het leefgebied van de steenuil.

Het Scholenwerk werkt samen met de leerkrachten van de scholen in ons gebied aan natuurbeleving voor kinderen.

Naast het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten ligt de IVN-tuin, onderhouden door leden van de afdeling. De tuin is vrij toegankelijk voor het publiek.

De werkgroep Bijspijkeren organiseert activiteiten op het gebied van bijscholing voor leden. De activiteiten hebben tot doel kennis en vaardigheden van gidsende en niet-gidsende leden op peil te houden.

De werkgroep Duurzame Veluwezoom organiseert activiteiten met als doel bewustwording van duurzaam handelen

De Vogelwerkgroep wil graag de interesse voor volgens bevorderen. Het leuke van vogels is dat deze in elk jaargetijde te zien en in veel jaargetijden te horen zijn. 

De Fotowerkgroep is een samenwerking van de IVN-afdelingen Oost-Veluwezoom en Eerbeek en omstreken. De werkgroep beschikt over een heel arsenaal foto's en stelt die graag beschikbaar.

De werkgroep Route App heeft via de route app van het IVN een aantal mooie en leerzame routes in ons werkgebied uitgezet.

De werkgroep Communicatie houdt zich in brede zin bezig met publiciteit en de website.

Bent u enthousiast geworden? Wordt dan lid en u ontvangt dan ook ons blad "Karwij". Dit is het contact- en informatieblad van IVN Oost-Veluwezoom en komt vier keer per jaar uit. U kunt lid worden van de redactie die de samenstelling en vormgeving van het blad verzorgt. Leden en donateurs ontvangen het blad.

Statuten IVN Oost-Veluwezoom
Huishoudelijk reglement IVN Oost-Veluwezoom 2022

Privacyverklaring 2020 IVN Oost-Veluwezoom