Oldenzaal-Losser e.o.
Bloemen & Planten
Vanaf
woensdag20mrt201919:30

Cursus Wilde Planten

 Wil je meer weten over planten in de natuur en hoe je ze kunt

herkennen... dan is deze cursus iets voor jou.

 

De cursus wordt georganiseerd voor mensen die geïnteresseerd zijn in wilde planten en daar graag meer over willen weten. Om aan de cursus deel te nemen is geen uitgebreide kennis van planten nodig. Iedereen die geïnteresseerd is in wilde planten is welkom.

De cursus bestaat uit drie binnen-bijeenkomsten in Oldenzaal en drie excursies in de omgeving Oldenzaal / Losser. Tijdens de binnen-bijeenkomsten leer je niet alleen namen, maar krijg je juist ook informatie over de groeiplaats en de relatie van de plant met zijn omgeving. Bovendien leer je hoe je moet omgaan met een flora en andere hulpmiddelen, zodat je in de toekomst zelf ook nieuwe soorten op naam kunt brengen. Ook wordt er dieper ingegaan op de kenmerken van een aantal verschillende plantenfamilies. Tijdens deze avonden wordt er zoveel mogelijk gewerkt met vers materiaal. Tijdens de excursies wordt de opgedane theorie verder in praktijk gebracht.

De binnen-bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 20 maart, 3 april en 17 april van (19:30 - 22:00 uur) in Oldenzaal (Stakenboer en Breedwijs). De excursies zijn op zaterdag 11 mei (10.00 - 12.30 uur) en woensdag 26 juni en 3 juli van (18.30 - 21.00 uur) in de omgeving van Oldenzaal en Losser (Egheria, arboretum Poortbulten en Duivelshof).

De kosten bedragen €30,- voor IVN-leden en €40,- voor niet-leden. Deze kosten zijn inclusief de cursusmaterialen (in kleur) en koffie/thee en een koekje tijdens de binnen-bijeenkomsten. Je kunt je tot 12 maart aanmelden.

Helaas voor degene die zich nog wil aanmelden, de cursus is volgeboekt.

Blijf ons volgen op de website en Facebook voor meer natuurbeleving.

We behandelen al je gegevens volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Wij respecteren jouw privacy.

Algemene informatie

Klaverzuring
woensdag 20 maart 2019 - 19:30 tot woensdag 3 juli 2019 - 18:30
Locatie: 
Erve Stakenboer
Burgemeester Wallerstraat 115
7574 TX Oldenzaal
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image