Werkgroep Jeugd-IVN

Wil je je aanmelden voor het nieuwe seizoen? Zie hieronder:

Jeugd IVN 2022-2023

De Jeugd IVN Oirschot is een club voor de jeugd uit groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen, waarbij natuurbeleving centraal staat. Het is echter geen schoolactiviteit maar een club waar je zelf voor kiest.
Bijna iedere maand organiseren we een activiteit. Meestal is het een buitenactiviteit op woensdagmiddag van 15:00-17:15 ergens in een van de vele de Oirschots natuurgebieden.

Gebruikmaken van al onze zintuigen om de natuur te beleven, dat willen we: kijken, ruiken, voelen, luisteren en proeven. Meedoen vinden we natuurlijk het leukst maar je hoeft niets te doen wat je niet wilt. Ieder kind beleeft het op zijn eigen manier. Het is goed om te weten dat Jeugd IVN’ers van Oirschot geen watjes zijn. Een beetje regen, geen probleem. Eng of vies kennen we niet, nee, het is juist interessant of heel mooi als je het goed bekijkt.
Elke maand is er een ander onderwerp. Het kan gaan om dieren of insecten of bomen en planten of…. en soms steken we de handen uit de mouwen, met bijvoorbeeld zaag en bijl. Landschapsonderhoud heet dat. Vaak erg leerzaam, soms nuttig maar altijd weer interessant en vooral leuk.
Als het enigszins kan verzamelen we bij de brandweerkazerne en gaan met de fiets naar de activiteit. Een enkele keer, als het te ver weg is gaan we met de bus, trein of auto.
Alle begeleiders zijn ook lid van IVN en meerdere zijn echte gediplomeerde natuurgidsen, mensen die veel kennis hebben en gepassioneerd zijn over het onderwerp. Verder hebben ze allen een VOG.
Maximaal 25 kinderen kunnen lid zijn van ons Jeugd IVN Oirschot. Ze kunnen zich inschrijven voor de duur van het schooljaar. Dat kost € 17,50 voor het hele seizoen. Houd in de weken voor de grote vakantie het (digitale) prikbord van je school goed in de gaten, want de beschikbare plaatsen zijn vaak bezet voor je het weet.

Coördinator:     Jack van Nunen

De begeleidersgroep bestaat uit: Todor IJsselmuiden, Leo en Diny van de Laar, Jack van Nunen, Christ Oomen, Esther Verbruggen, Loes Renders, Maaike van Steensel, Tatjana Ladygin, Jana de Laat en Emmy van de Heuvel

Verslagen 2022-2023:

8 februari 2023: Op bezoek bij de Oliemeulen in Tilburg

15 maart 2023: Jeugdivn steekt de handen uit de mouwen.