Wie we zijn en wat we doen

IVN afdeling-Oirschot is een onderdeel van de landelijke IVN vereniging. Met meer dan 250 sympathisanten (leden, donateurs en huisgenootleden) is IVN Oirschot een zeer bloeiende vereniging.

IVN verbindt mens en natuur. Door jong en oud actief te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is, wil IVN een natuurbewuste gedragsverandering bereiken. We doen dat bijvoorbeeld door middel van het organiseren van lezingen, cursussen, wan­delingen en excursies.

IVN Oirschot heeft diverse werkgroepen. De werkgroepen richten zich op een specifiek onderwerp zoals insecten, vogels, planten, paddenstoelen of natuurfotografie. Leden van werkgroepen gaan regelmatig op pad in de natuur, meestal in of rond Oirschot. Meer informatie over de werkgroepen staat op deze pagina.

Zelf beleven, leren en doen staan altijd centraal!

We maken elk jaar een publieksprogramma met de nadruk op wandelingen en excursies in de lichte seizoenen en dialezingen en filmavonden in de donkere maanden van het jaar. Deze publieksactiviteiten worden ruim van te voren gepubliceerd op onze homepage. U ziet dan ook de definitieve (verzamel)plaats en begintijd.

De meeste publieksactiviteiten zijn vrij toegankelijk voor leden en niet-leden. Wel vragen we u meestal zich van te voren in te schrijven via onze website.

Jaarprogramma 2023

Onze algemene folder

 

Voor meer informatie over IVN speel je onderstaande video.

En in onderstaand filmpje tonen we een overzicht van diverse activiteiten van IVN Oirschot.