Paddenstoelen

Vanuit de Plantenwerkgroep is de Werkgroep Paddenstoelen geboren. Hoewel er het hele jaar door wel paddenstoelen zijn te vinden, is de werkgroep alleen actief in de maanden september, oktober en (begin) november.

Meestal gaan we zo’n vier maal per seizoen op pad naar verschillende omgevingen om naar paddenstoelen te speuren. In de regel doen we dat op de zondagmorgen vanaf 10 uur en zijn – inclusief reistijd – 3 tot 4 uur lang bezig. Vaak gaan we naar een locatie op de Utrechtse Heuvelrug, maar ook het IJsselbos of Park Nieuwegein kunnen veel interessante vondsten opleveren. Een excursie naar een verder afgelegen locatie is ook mogelijk, zolang er voldoende interesse voor is.

Op de daarop volgende maandagavond komen we opnieuw bij elkaar (in het MEC) om na te spreken over onze ontdekkingen, genomen foto’s te bekijken en meegenomen exemplaren nader te bekijken, besnuffelen en determineren. Tot nu toe gaan we niet zover dat we microscopisch onderzoek doen, maar wat niet is kan komen ….

In de maand oktober wordt vanuit onze werkgroep een publieksexcursie georganiseerd, waarbij de beoogde gidsen zich van te voren oriënteren op het te bezoeken gebied.
Wil jij je ook wat meer verdiepen in de wondere wereld van de paddenstoelen en lid worden van de werkgroep, dan ben je van harte welkom.

contact wimvanmuiswinkel@ziggo.nl)