Lezing Mineralen -schatten van de aarde

Maas en Niers 27 februari 2023

Mineralenjager Gerben Arts uit Gennep heeft op 15 februari een indrukwekkende presentatie gegeven over zijn liefde en passie voor mineralen. Als kind was hij al gefascineerd door stenen en gedurende zijn leven is zijn enorm kennis toegenomen. Hiermee mag hij zich een zeer deskundig en ervaren amateur noemen. Regelmatig gaat hij met vrienden op mineralenjacht in Europa. Dit kan dichter bij huis bij grindafgravingen of specifieke berglocaties (bv Idar Oberstein).

Tijdens de lezing werden een expeditie naar de Spaanse hooglanden uitgelicht, naast de mineralen werd ook de Spaanse keuken zeer gewaardeerd, zo bleek. Om een expeditie te laten slagen moet je goed beslagen ten ijs komen. Het vraagt, naast een grondige voorbereiding, gedegen kennis van verschillende vakgebieden waaronder aardrijkskunde, geografie, chemie en mineralen.

Door de jaren heeft Gerben een enorme collectie mineralen opgebouwd. Hiervan had hij een aantal stukken meegenomen zodat we de schoonheid ook met eigen ogen konden bewonderen. Op de vraag of Gerben een excursie voor IVN zou kunnen organiseren reageeerde hij positief dus hopelijk horen we hier tzt meer van.

Je kunt Gerben volgen op zijn website, facebook en instagram.

Deel deze pagina