Landschap

Kampioenschap Maasheggenvlechten 10 maart 2024

Maas en Niers 26 februari 2024

Al weer voor de 18de keer vindt op zondag 10  maart het Nederlands Kampioenschap Maasheggenvlechten plaats, in Portaal de Vilt aan de Beugenseweg in Oeffelt.  

De belangstelling voor het Maasheggen UNESCO gebied in het algemeen en voor het vlechten van meidoornheggen in het bijzonder groeit. Met dit jaar zelfs meer dan 55 deelnemende teams vanuit verschillende contreien. Ofwel meer dan 200 vlechters zijn aan het werk  op 10 maart. Ook vanuit IVN Maas en Niers doen 2 teams mee! Naast de deelnemende wedstrijdteams zijn er ook demonstratieteams aan het vlechten. De Maasheggenstijl is karakteristiek voor het gebied langs de Maas tussen Maashees en Cuijk. Vlechtstijlen van elders worden ook gedemonstreerd, o.a. Engels, Iers, Belgisch en Frans streekvlechtwerk.

MaasheggenKids

Voor kinderen is er ook van alles te ontdekken en te beleven in de Maasheggen. Tijdens het NK Maasheggenvlechten wordt MaasheggenKids feestelijk gelanceerd met de leuke en leerzame ontdekkingstocht en tal van kinderactiviteiten op het wedstrijdterrein. Een ontdekkingstocht biedt de kinderen een uniek aanbod van een beverexpeditie, het dijkwachtersdiploma behalen en wilgentenen vlechten, een workshop macrofotografie met je mobiel, alpaca’s, lammetjes en kalfjes knuffelen en nog veel meer. Meer informatie: www.MaasheggenKids.nl

Verder worden er die dag nog andere leuke lokale activiteiten gepresenteerd op het wedstrijdterrein. Kortom, een leuk dagje uit voor het hele gezin!

Waar is het te doen?

De ingang van het wedstrijdterrein ligt aan de Provincialeweg van Oeffelt naar Beugen: Portaal de Vilt. Aan de Provincialeweg kan geparkeerd worden. Als U op zondag 10 maart vanaf 11 uur komt kijken, zijn de vlechters al een uurtje bezig met het voorbereidend snoeiwerk. Rond 15.00 uur zullen alle ploegen klaar zijn met hun werk. Kort daarna is de jury aan het woord en volgt de prijsuitreiking. Voor meer informatie ga naar: www.maasheggen.nl

Ontdek meer over

Deel deze pagina