Ik wil een gift doen

Duurzaamheidsvisie Mook en Middelaar

Maas en Niers 11 maart 2024
De duurzaamheidsvisie van de gemeente Mook en Middelaar is bijna af en het concept is te lezen via deze link. Draag bij en verbeter het plan door jouw zienswijze op de duurzaamheidsvisie voor 17 april in te dienen.
Komen de volgende onderwerpen wel voldoende en zinvol uitgewerkt aan bod in het plan? Biobased (ver) bouwen en isoleren,  natuurherstel en regeneratieve landbouw, schoon drinkwater en schoon Maaswater, natuurinclusie bij aanleg en onderhoud van wegen en huizenbouw, lokale energie-opslag zoals een cesar-accu of Maaswater,  kernenergie en zonneweides.
En komen alternatieven als vergroening via daken en voortuintjes, ecologische woonprojecten, de versterking keurmerknetwerk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), natuurlijke CO2 opslag en stikstofreductie, zero emissie zones, een fietsenplan, agroforestry zoals voedselbossen of voedselparken, stimulering van zero waste initiatieven en het verbieden van pesticiden zoals glyfosaat voldoende aan bod.
Help de gemeente en geef je visie voor 17 april, op 21 maart is er ook een informatiebijeenkomst (informatie via de link hierboven).

Deel deze pagina