Natuurbelevingscursus 2023

Altijd al meer willen weten over de natuur in de buurt?

Kom dan naar onze natuurbelevingscursus.

IVN Maas en Niers organiseert een bijzondere maar vooral gevarieerde natuurbelevingscursus (NBC). De cursus wordt gegeven door onze natuurgidsen.

Op verschillende lesmomenten staan de natuurgidsen stil bij de rijke natuur in onze omgeving zoals de Maasduinen, de Maasheggen, de Mookerheide en stuwwal. Met aandacht voor zowel het ontstaan hiervan als de daar levende planten, vogels, zoogdieren, amfibieën en reptielen. Ook komt aan bod hoe we de natuur een handje kunnen helpen, denk aan klimaat, leefomgeving, agrarisch natuurbeheer en bermbeheer.

Tijdens excursies trekken we er samen op uit om de natuur te beleven. Zo gaan we vroeg op pad voor een vroege vogelwandeling om vogels te spotten in de Maasduinen. Ga jij mee met het in poelen scheppen om waterdiertjes te ontdekken? Er is een avond ingepland voor planten en insecten. Tijdens de wandeling in de Maasheggen ontdek je meer over natuurbeheer en inclusieve landbouw. Verder bezoeken we het Jachtslot de Mookerheide en de Mookerschans waar we een toelichting geven over de geologie en het ontstaan van de stuwwal. Zie hier het Programma Natuurbelevingscursus 2023.

De lesavonden worden gegeven op onze prachtige IVN locatie ’t Leger, Kampweg 10 in Gennep.

Cursusdata: 17 en 23 april, 11 en 13 mei, 1, 4 en 17 juni 2023.

Theorieavonden: van 19:30 tot 21:30 uur

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers, waarvan 10 nieuwe leden en 10 IVN-leden.

Kosten: Ben je nog geen IVN-lid dan betaal je € 75. Dat is inclusief koffie/thee en het entreegeld voor Jachtslot. Bovendien krijg je van ons 1 jaar gratis IVN-lidmaatschap.

IVN-leden betalen € 45. Dat is inclusief koffie/thee en het entreegeld voor Jachtslot.

Meld je aan met onderstaand formulier:

Activiteit aanmelden

Waar
Clubhuis IVN Maas en Niers
Kampweg 10
Gennep
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: € 75 voor niet-IVN leden en € 45 voor IVN-leden
  • Maximaal aantal deelnemers: 20
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina