Lezing Lob van Gennep

Op donderdagavond 30 november geeft Geert de Vries een lezing over het project Lob van Gennep, een project en onderwerp dat eigenlijk alle bewoners in de streek raakt. Het thema deze avond is:

Dijkversterking als motor voor verbetering van het landschap

Het bouwen van nieuwe dijken is nodig om inwoners en ondernemers van de gemeente Gennep en Mook en Middelaar te beschermen tegen hoogwater. Maar dat is niet het enige wat belangrijk is binnen het project Lob van Gennep. De nieuwe dijken moeten ook vanzelfsprekend onderdeel zijn van het landschap en de aangrenzende dorpen. Als dat goed gebeurt biedt dat ook meerwaarde voor de mensen die er wonen en de aanwezige flora en fauna. Ruimtelijk integrator Geert de Vries zet zich samen met zijn team in om dijkversterking te combineren met het verbeteren van de leefomgeving rond de dijken. Tijdens deze lezing vertelt hij over de landschapskwaliteiten, de ecologie en de cultuurhistorie van het gebied. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien welke samenhangende maatregelen het project treft om het gebied niet alleen te beschermen tegen hoogwater, maar ook landschappelijk en ecologisch verder te ontwikkelen en te verrijken.

De lezing wordt gehouden in ‘t Leger, Kampweg 10 in Gennep en start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 is iedereen van harte welkom, een kop koffie of thee staat dan klaar. Graag aanmelden (ivm zaalvoorbereiding) via onderstaand formulier.

De entree kost € 3 voor leden en voor niet-leden € 5.

Aanmelding lezing Lob van Gennep

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Waar
‘t Leger
Kampweg 10
Gennep
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Voor leden € 3 en voor niet-leden € 5.
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina