Lezing: Roofvogels

Op donderdag 20 april 2023 houdt Jo van Zanten een lezing over roofvogels in IVN-gebouw De Bimd aan de Beekseweg 3, 5735 CB te Aarle-Rixtel. Aanvang 20.00 uur.

Jo is coördinator bij IVN Asten-Someren en lid van Vogelwerkgroep De Peel.

De toegang is gratis

 

Wanneer je roofvogels hoog boven je in de lucht ziet zweven, zou je zo mee willen doen: lekker meejakkeren met de stormwolken of wiekend en warrelend in de blauwe lucht. Ze gaan hun eigen gang en leven op een manier die soms mooi en aantrekkelijk, maar soms ook wreed lijkt. Er zijn mensen die daar moeite mee hebben. Ze willen dat roofvogels leven als gedresseerde kanariepietjes en vooral geen ‘overlast’ veroorzaken. Maar dat kunnen ze wel vergeten. Roofvogels volgen hun eigen instincten. Ze kúnnen niet anders. Dat is helaas de reden dat roofvogels nog steeds opzettelijk worden doodgemaakt. Ook hier in Nederland, terwijl ze al sinds 1936 wettelijk zijn beschermd.

Roofvogels zijn niet alleen onmisbaar in de natuur, ze zien er ook prachtig uit. Aldus Maria Quist van de Werkgroep Roofvogels Nederland.

Op deze avond zal ik u met de meest voorkomende roofvogels in onze regio kennis laten maken en ik hoop dat u na deze avond net zo van roofvogels kunt genieten als ikzelf.

 

Jo van Zanten, Vogelwerkgroep De Peel

Vogelwerkgroep de Ortolaan helpt uilen
Waar
IVN Laarbeek
Beekseweg 3
5735 CB Aarle-Rixtel
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Secretaris

secretaris IVN Laarbeek

Ontdek meer over

Deel deze pagina