Werkgroep Kinderactiviteiten

Werkgroep kinderactiviteiten

Coördinator is Georgette Endhoven (gendhoven@chello.nl).

De werkzaamheden zijn het organiseren van natuuractiviteiten voor kinderen met als doel kinderen onderzoekend en ontdekkend de natuur te laten ervaren. 

Er zijn activiteiten voor diverse leeftijden. In principe vinden de activiteiten op zondagen plaats in de periode maart t/m november. Hierbij is de boerenhuiskamer bij zorgboerderij De Marsen de uitvalsbasis. 

Voor de Peuters is er: Met Peuters op boerensafari. Tijdens een uurtje op de zondagochtend beleven peuters met hun (groot)ouders via opdrachtjes van Pauwke de Pauw het leven op en rond de boerderij.

De activiteiten voor de kinderen van 6-11 jaar vinden plaats onder de noemer Twiskespeurders. Op zondagmiddagen van 13:00-15:00 uur leren de kinderen via ontdekken, onderzoeken en instructie meer over de natuur in Het Twiske. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Aan bod komen thema's als: spinnen, waterleven, bomen, vleermuizen, uilen en braakballen, vogels, riet, stenen, vlinders, eieren. Bij elk thema wordt ook een knutselactiviteit aangeboden.

Uiteraard doet de werkgroep mee aan de organisatie van de IVN landelijke Slootjesdagen en Paddenstoelendagen.

De werkgroep, bestaande uit 6 personen, bereidt de activiteiten in een overleg voor en verdeelt daarbij de taken. Mensen die mee willen helpen en/of mee willen denken zijn van harte welkom.