Over IVN Cuijk

Op deze website vindt u allerhande informatie en activiteiten om de natuur toegankelijk te maken. U kunt zelf of met georganiseerde activiteiten Cuijk e.o. gaan ontdekken en beleven.

IVN Cuijk is een vereniging van vrijwilligers, die jong en oud in aanraking wil brengen met de natuur en ook het belang van duurzaamheid wil benadrukken.

We organiseren cursussen over flora, fauna en landschap, met bijpassende excursies. Zo organiseren we regelmatig een introductiecursus, de zg. Groencursus  of cursussen die zich richten op bijvoorbeeld bloemen, paddenstoelen of het landschap. Daarnaast wordt er elke vier jaar een natuurgidsenopleiding verzorgd.

Graag nodigen we je uit om met een IVN-natuurgids mee te gaan met een van onze natuurwandeling in de omgeving van Cuijk. Kijk bij ons aanbod aan welke activiteiten je de komende periode kunt deelnemen!

Veel van onze leden zijn actieve IVN vrijwilligers. Zij organiseren en begeleiden de cursussen en natuurexcursies in ons werkgebied.

Onze jeugdgidsen verzorgen buitenlessen op scholen als ondersteuning van natuur- & milieueducatie en voor ouderen in zorgcentra hebben we een programma waarin we met hen terug gaan naar hun vroegere natuurbeleving. Er worden wandelroutes samengesteld en we brengen aan gemeenten en instanties adviezen uit. Door kleinschalig onderhoud in natuurgebieden bevorderen we bijzondere flora & fauna op specifieke plekken.

Iedereen die onze doelstellingen belangrijk vindt, kan ons steunen door lid te worden en kan desgewenst natuurlijk ook als vrijwilliger bij ons aan de slag!

Gezamenlijk werken aan groene en duurzame initiatieven om jong en oud er bewust van te maken hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk natuur is!

IVN Cuijk is werkzaam binnen de gemeentegrenzen van Cuijk, St. Agatha, Beers, Mill en omliggende natuurgebieden. 

Wij wensen u veel plezier en hopen u  te mogen ontmoeten in ons prachtige Land van Cuijk.