Groen in de Buurt

Hoe IVN-Apeldoorn meedoet aan het Groenplan van de gemeente Apeldoorn.  Wil je ook meedoen? Neem contact op met de IVN Projectleider.

- Achtergrondinformatie

Wordt adviseur voor een Groene Buurt

In het kader van het Groenplan heeft IVN-Apeldoorn een apart team samengesteld dat burgers en bv wijkraden kan adviseren over het aanbrengen van meer groen in de buurt. Het idee is om via cursussen, lezingen en informatie burgers meer bij het groen te betrekken. De adviseurs gaan niet zelf spitten (mag wel natuurlijk) maar adviseren over de aanpak en uitvoering. Interesse? Geef je op bij Ronald Duin (projectleider IVN-Apeldoorn).

Maak je buurt nóg groenerGroen in de Buurt

Beplanting in straten, op daken en tegen gevels helpen onze stad af te koelen op hete dagen en bij nat weer het regenwater beter af te voeren. Bovendien: groene straten zien er gezellig uit. Het is leuk om samen met anderen natuur in uw wijk te creëren of in stand te houden. Je kunt daar nu zelf ook aan bijdragen door – samen met buren - een stukje openbare ruimte te laten transformeren tot een kleine groene en bloeiende oase. Dat kan een kale groenstrook zijn, een stukje bestrating of tegen de gevel van een huis. De gemeente verwijdert de aanwezige bestrating, levert de planten en plaatst deze. De bewoners onderhouden het. Mensen kunnen (in minimaal een groepje van 3 personen) zelf hun idee indienen, maar kunnen ook inspiratie opdoen in het door de gemeente samengestelde Groenmenu. Jij brengt de ideeën in, de gemeente doet de uitvoering en helpt mee met het onderhoud. >> Hier lees je hoe het werkt.

Maak van je huis een thuis voor stadsnatuurKleine vos

Wellicht een open deur voor leden van IVN of KNNV. Je huis is niet alleen jouw thuis, maar ook een plek waar vogels en vleermuizen wonen. En daar kun je zelf veel voor doen. Bijkomend voordeel: groene tuinen vangen wateroverlast op bij extreme buien en zijn koeler in de zomer.
Vijf tips om zelf aan de slag te gaan.  
(Bron: Vogelbescherming Nederland)

Over insectenhotels