IVN Apeldoorn
Landschap
Op
zaterdag05mrt202209:00

Wilgen knotten bij de familie Roeterd

Natuurbeheer in de omgeving van Apeldoorn

Na alle regenval van de laatste tijd was het lang onzeker of de werkochtend van komende zaterdag door kan gaan. De wilgen die we willen knotten staan namelijk in een vrij nat terrein. Het lijkt  mee te vallen. Afgelopen weekend is er al een vrijwilligersgroep aan het werk geweest, niet om te knotten, maar om heggen te vlechten. Zij vonden het terrein voldoende begaanbaar. Voor komende week wordt er geen regen meer verwacht, dus de verwachting is dat het terrein nog wat verder opdroogt. We wagen het erop, waarbij het wel aan te bevelen is om laarzen aan te trekken.

Achtergrond: Ben Roeterd is al een aantal jaar bezig om rond zijn boerderij het landschap weer veel natuurwaarde te geven. Met een poel, bosjes, meidoornhagen en vlechtheggen creëert hij een waar paradijs voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Aan de rand van zijn terrein ligt een weiland met een aantal zeer oude knotwilgen. Hier hebben we in 2019 voor het laatst geknot. In 2020 kon het niet doorgaan omdat het te nat was en in 2021 vanwege corona. De wilgen zijn onderhand wel weer eens toe aan een beurt.

Routebeschrijving: Verlaat via de Deventerstraat Apeldoorn richting Teuge. Neem vóór het viaduct van de A50 de parallelweg, en sla vlak na het viaduct schuin rechtsaf de Wikkeweg op. Bij nummer 15 rijd je de oprijlaan op tot aan het huis.

Catering: Voor koffie en thee wordt gezorgd. In verband daarmee wil Ben graag weten op hoeveel mensen hij ongeveer moet rekenen. Zou je dit uiterlijk donderdag aan ons willen doorgeven?

Neem voor meer informatie contact op met Gerrian Tacoma via e-mail of telefoon 055-5340943.

Algemene informatie

zaterdag 5 maart 2022 - 09:00 tot 12:00
Locatie: 
Familie Roeterd
Wikkeweg 15
7325 WE Apeldoorn
Nederland
Contactpersoon: 
Google Maps image