Werkgroep wandelingen

Sta je open voor de wonderlijke natuur en wil je allerlei wetenswaardigheden over de natuur weten, dan is een IVN-wandeling wellicht echt iets voor jou.

Er zijn publiekswandelingen en verzoekswandelingen, beide met doel om de natuur verder te ontdekken: door de uitleg van de natuurgids leer je beter kijken en luisteren. Je wandelt in ons IVN-gebied: de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Bunnik.

Elke maand is er een publiekswandeling met een thema afhankelijk van het seizoen. Dit kan zijn vogels, mossen, paddenstoelen, etc. Deze wandelingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk, je hoeft je meestal niet op te geven (tenzij uitdrukkelijk vermeld). De wandelingen duren meestal 1½ à 2 uur. Ook kinderen zijn van harte welkom: zij kunnen met veel overgave details bekijken waardoor volwassenen ook beter gaan kijken.

Het programma van de publiekswandelingen vind je bij activiteiten.

Een verzoekswandeling is een wandeling op aanvraag voor een groep. Heb je een bedrijfsuitstapje, familiebijeenkomst, cursusdag, vriendengroep of personeelsvereniging en je wilt zo’n dag met een actief onderdeel invullen, dan is een wandeling op verzoek met een natuurgids een optie. In overleg maken we een wandeling op maat: wat is het thema, de locatie, de tijdsduur en het gewenste tijdstip. Afgestemd op je wensen wordt het een inspirerend evenement met natuurbeleving. Aan een verzoekswandeling zijn kosten verbonden afhankelijk van de grootte van de groep.

Wil je meer informatie of eventueel een verdere uitwerking van je verzoek stuur dan een mail naar wandelingen@ivnhkr.nl