Werkgroep wandelingen

Sta je open voor de wonderlijke natuur en wil je allerlei wetenswaardigheden over de natuur weten, dan is een IVN-wandeling wellicht echt iets voor jou.

Er zijn publiekswandelingen en verzoekswandelingen, beide met doel om de natuur verder te ontdekken: door de uitleg van de natuurgids leer je beter kijken en luisteren. Je wandelt in ons IVN-gebied: de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Bunnik.

De werkgroep wandelingen organiseert elke maand een publiekswandeling. Het gekozen thema is afhankelijk van het seizoen; zo kan het gaan over vogels, mossen, paddenstoelen, enz. Deze wandelingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk en duren meestal 1½ à 2 uur. Ook kinderen zijn van harte welkom: zij kunnen met veel overgave details bekijken waardoor volwassenen ook beter gaan kijken. Het actuele programma van de publiekswandelingen vind je bij activiteiten.

Daarnaast kunnen we voor je een verzoeksexcursie organiseren. Heb je een bedrijfsuitstapje, familiebijeenkomst, cursusdag, vriendengroep of personeelsvereniging en je wilt zo’n dag met een actief onderdeel invullen, dan is een wandeling op verzoek met een natuurgids een leuke optie. Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie bij de verzoeksexcursies.

Wil je meer informatie of eventueel een verdere uitwerking van je verzoek stuur dan een mail naar wandelingen@ivnhkr.nl