Natuurgidsenopleiding 2020

Leer anders kijken naar de natuur!

Januari 2020 start onze afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn weer met een nieuwe natuurgidsen opleiding in Zeist die duurt tot en met juni 2021. Basiskennis van de natuur is geen vereiste maar maakt het volgen van de cursus wel makkelijker. Het is de bedoeling dat de nieuwe natuurgidsen na afloop een actieve rol gaan spelen in een van de werkgroepen van onze IVN afdeling (bijv wandelingen, jeugd, natuur en gezondheid, PR of bestuur)

Wat houdt de opleiding in?

  • In anderhalf jaar tijd leren cursisten veel over natuur, maar ook over het ontstaan, de ontwikkeling en beheer en onderhoud van de diverse gebieden binnen de regio.
  • tweewekelijkse lesavonden in Zeist op donderdag van 20.00 -22.15 uur met theorie en practicum, waarbij u zelf ook actief aan de slag gaat met en voor de groep. 
  • een keer per maand met de docenten mee op excursies in het werkgebied van de afdeling.
  • Met een aantal medecursisten onderzoekt u een jaar lang een zelfgekozen gebied en schrijft daar een werkstuk over.

Verdere informatie en voorwaarden die van belang zijn voor de opleiding in de bijlage:info ngo cursus

De cursusprijs bedraagt 345 euro. Tijdens de cursus dient men lid te zijn van de afdeling (contributie 24 euro per jaar). Hierbij is inbegrepen het cursusboek, de kosten van de afsluiting van de cursus en de koffie/thee tijdens de bijeenkomsten.

Op donderdag 7 november 2019 organiseren wij een voorlichtingsavond over deze opleiding. Indien u van plan bent de voorlichtingsavond te bezoeken, kunt u dat uiterlijk 25 oktober laten weten via kerverh@gmail.com

 

aanmeldingsformulier ngocursus 2020

Het aanmeldingsformulier voor 15 november a.s. ingevuld opsturen naar:
Harry Kerver, Roemer Visscherlaan 10, 3705 SG  Zeist of naar kerverh@gmail.com

U ontvangt uiterlijk 1 december bericht van ons.        

     

Bijlage:

Lesrooster Ngo cursus