2020 11 06_tuin_denise

Meer Bomen Nu

Groningen Haren 2 februari 2023

Beste Landschaps-vrijwilligersgroep,

Meer Bomen Nu oogst overdadige of ongewenste zaailingen uit natuurgebieden.

Ieder jaar maakt een boom weer zaailingen. Vele hiervan staan op kansarme plekken en moeten er toch uit: te dicht bij het pad, te veel van één soort… Een berk op de hei is voor de ene persoon lastig opschot, maar een ander wil deze graag planten. Meer Bomen Nu verplantte al 890.000 bomen, struiken en stekken met een overlevingspercentage van 75%.

Door samen te werken met circulair groenbeheer, kunnen we Nederland sneller vergroenen. Sinds 2020 bouwt Meer Bomen Nu aan een circulair groennetwerk waarin iedere burger die zich zorgen maakt om het klimaat en biodiversiteit zijn handen uit de mouwen kan steken. Waar terreinbeheerders hulp krijgen met het beheren van hun natuurgebieden. Waar boeren zonder gedoe gratis boompjes ophalen voor hun nieuwe natuurinclusieve boerderij. Waar de tegels uit de achtertuin plaatsmaken voor een inheemse struik van eigen bodem.

Jullie werken al veel in de natuur en verwijderen opschot. Laten we samen werken om die jonge bomen en struiken een tweede kans te geven!

Werken in de natuur
Mijn naam is Christiaan de Vries en ik ben regiocoördinator van de campagne in de provincie Groningen. De komende maanden staan er oogstevenementen op de planning, die zowel in als buiten de stad plaatsvinden. Om een grotere opkomst te realiseren ben ik op zoek naar meer vrijwilligers die het leuk lijken om mee te doen met oogstdagen. 

Mocht u/jij een dagje mee willen helpen: van harte welkom om mee te doen!

Voor meer informatie over de campagne en de aanmeldlink voor evenementen, check https://meerbomen.nu/
Hopelijk tot snel!

Met vriendelijke groet,

Christiaan de Vries
Regiocoördinator provincie Groningen
Meer Bomen Nu

Foto: Denise Humalda

Deel deze pagina