Kleutergroep ‘De Ontdekkertjes’

IVN Groene Zoom L. den HeijerWil jouw kleuter graag buiten spelen, de natuur ontdekken, weten hoeveel poten een spin heeft en nog veel en veel meer? Dan ben je iedere derde woensdag van de maanden april, mei, juni, augustus, september en oktober van harte welkom om met je kind deel te nemen aan kleutergroep ‘De Ontdekkertjes’.

Deze middagen houdt IVN Groene Zoom samen met het Brabants Landschap een spel- en natuurmiddag voor kleuters van 4 tot en met 6 jaar. De kleutergroep is van 15.00-16.30 uur in bezoekerscentrum De Kraaijenberg, Fianestraat 21 te Bergen op Zoom.

Je kleuter kan samen met jou of de grootouders genieten van spelletjes, speurtochten, waterdiertjes zoeken in de sloten en knutselen met voorwerpen over de natuur. Iedere middag komt een ander thema aan de orde, zoals bijvoorbeeld: wilde bloemen, vlinders, bijen, egels, herfst, vogels , waterdiertjes etc. Tijdens de middagen willen wij de kleuters zoveel mogelijk kennis over de natuur meegeven en respect voor de natuur opbouwen. Dit doen we met zintuigspelletjes zoals luisteren, kijken, voelen, ruiken.

IVN Groene Zoom J. van LoonHet streven is om zoveel mogelijk activiteiten buiten te doen. Bij slecht weer passen we de activiteiten aan en gebruiken we de nieuwe educatieve ruimte in de Kraaijenberg. We hebben dan spannende natuurspelletjes en knutselactiviteiten.

Er is geen lidmaatschap aan verbonden. Je kan per keer kiezen of je komt. Wel wordt er een vergoeding van 2 euro per kind per middag gevraagd om de onkosten te dekken. Voor ouders of grootouders die lid zijn van IVN Groene Zoom of Brabants Landschap is de toegang voor hun (klein)kind gratis.  Het is de bedoeling dat ouders en grootouders aanwezig blijven op deze middagen. De begeleiders streven ernaar om (groot-)ouders en kleuters spelenderwijs samen de natuur te laten ontdekken en beleven. Na afloop is er een gezamenlijke afsluiting en mogen de kinderen hun gemaakte spulletjes mee naar huis nemen.

Ons enthousiaste team kijkt ernaar uit om jou op deze woensdagmiddagen te verwelkomen en samen met jou en je kleuter een middag of middagen in de natuur door te brengen.

Voor verdere informatie kan je mailen ivngroenezoom.deontdekkertjes@gmail.com