Scharrelkids

Natuuractiviteiten voor kinderen

Scharrelkids is de naam van de jeugdafdeling van IVN Groene Zoom. Ben je tussen de 7 en 14 jaar oud en vind je alles wat met de natuur en buiten zijn te maken heeft leuk, spannend en interessant? Kom dan eens een kijkje nemen bij een van onze activiteiten!
Elke eerste zaterdag van de maand komen we twee uur bij elkaar om een thema te behandelen uit de natuur om ons heen.

Braakballen uitpluizen.
Scharrelkids IVN Groene Zoom

Vogels, waterdiertjes, sterren en planeten, bomen, spinnen, noem maar op! De combinatie van leuk en leerzaam is bij ons heel belangrijk, dus zetten we elke maand weer een afwisselend programma in elkaar. De ene keer houden we een zintuigenspeurtocht in het bos, de andere keer gaan we de boswachter helpen met het opruimen van gemaaid gras. En als het een keer slecht weer is, bekijken we lekker warm binnen hoe de vleugels van een vlinder er uitzien onder de microscoop!

Meestal verzamelen we  de eerste zaterdag van de maand op de Kraaijenberg (Fianestraat 21 te Bergen op Zoom), het bezoekerscentrum van Stichting Brabants Landschap, maar we gaan ook regelmatig natuurgebieden in de omgeving verkennen. En soms is het op een andere zaterdag als het samenvalt met een ander evenement.

Wil je eens komen kijken? Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar de werkgroep:
ivngroenezoom.scharrelkids@gmail.com

 

Kijk eens in onze nieuwsberichten voor verslagjes van eerdere activiteiten.

 

Samenwerking
Samenwerking op de Natuurwerkdag, de eerste zaterdag van november
Wat zie je in die wolk?

Voor de oudere jeugd en jongeren, van 12 tot 30 jaar, heeft IVN de afdeling WoesteLand. In binnen- en buitenland organiseert WoesteLand gezellige en duurzame low-budget activiteiten en vakanties waar we samen werken in de natuur. We eten vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. Iedereen die tussen de 12 en 30 jaar is, kan mee. Kijk op www.woesteland.nl.