Eindejaars Plantenjacht Bloemen en planten

De Eindejaar plantenjacht 2023

De Ronde Venen & Uithoorn 28 december 2023

In de winter bloeiende planten zoeken? Hoe vreemd dat ook klinkt, er blijken meer planten te bloeien dan je zou verwachten! In de laatste week van december gaan plantenliefhebbers overal in Nederland hiernaar op zoek.
Floron (Floristisch Onderzoek Nederland) organiseert dit jaar voor de achtste keer de eindejaarsplantenjacht. Onze IVN-afdeling doet evenals voorgaande jaren weer mee.
Langzaam maar zeker wennen we aan het idee dat je ook midden in de winter bloeiende planten kan aantreffen.
De kampioen is tot nu toe het madeliefje, dat de afgelopen keren het meest in bloei stond. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dit jaar worden gevonden en welke bloeiende plant het meest wordt gezien.
Iedereen kan meedoen! Je gaat één uur lang op jacht naar zoveel mogelijk bloeiende planten. Wie van tevoren zijn plantenkennis wil opvijzelen, kan op de FLORON-site (www.floron.nl) een presentatie vinden met uitleg over alle algemene winterbloeiers.

We hebben in Mijdrecht in park de Meijert gezocht.

In Park de Meijert heeft de plantenwerkgroep gezocht naar bloeiende planten, de eindejaarsplantenjacht. 14 soorten en meer dan 255 bloeiende planten. Waarvan meer dan 125 bloeiend straatgrassen.

https://www.verspreidingsatlas.nl/projecten/floron/plantenjacht/melding.aspx?id=fc8ba02e-88d7-4894-ae43-4ef74ac73a0f

We hebben in Abcoude gezocht.

Ontdek meer over

Deel deze pagina