Bomen over bomen

De indrukwekkende Plataan voor het oude gemeentehuis van Wilnis ken je waarschijnlijk wel. Maar hoe zit dat met de andere ‘gewone’ bomen in de gemeenten? Leer de bomen in jouw directe omgeving (her)kennen.
Doe dat door mee te gaan met een Bomenwandeling of lees het boekje ‘Bomen over Bomen’. Op de cover prijkt die imposante Plataan.

IVN DRVU - Publicaties. Bomen over BomenBomen over bomen
Het bomenboekje is gemaakt met het doel de lezer te inspireren om op ontdekkingstocht te gaan naar bomen in de eigen woonomgeving.
Op dinsdag 3 april 2012 is het boekje gepresenteerd in het bijzijn van de burgemeesters Divendal van De Ronde Venen en Oudshoorn van Uithoorn. Zij kregen het eerste exemplaar overhandigd.

De uitgave bevat 32 boombeschrijvingen, ruim 200 foto’s en 5 bomen-wandelingen door de dorpskernen van Abcoude, Mijdrecht, Uithoorn, Vinkeveen en Wilnis.

Wandel- en ‘boom’ plezier
Zoek een boom op in de buurt en probeer met het boekje te achterhalen of het één van die beschreven soorten is. Let daarbij op de foto’s en de opgesomde kenmerken. Benieuwd naar een boomsoort? Raadpleeg dan een van de kaarten met wandelroutes, bestudeer de boom ter plekke en lees in het boekje allerlei weetjes. Liever ontspannen wandelen?
Dat kan natuurlijk ook: loop een route en bewonder onderweg de genummerde bomen. In het boekje staan nog meer tips voor gebruik. 

IVN DRVU - Publicaties. Bomen over BomenBoekinfo
Auteurs: Chiel Bakkeren, Marianne van den Bosch, Carola van der Meer, Cindy Raaphorst, Marian Verweij en Gerard Vis. Uitgever IVN-afdeling
De Ronde Venen & Uithoorn, 2012. ISBN 9081892703, 9789081892704. 

Koop Bomen over Bomen voor € 10,00 bij de IVN Informatiestand of tijdens een Bomenwandeling

Naar Publicaties