Hub Janssen

Cuijk de Groene Overlaat 1 maart 2024

In memoriam Hub Janssen

 

Ons bereikte het bericht dat op 17 februari jl. Hub Janssen is overleden. Hij is 84 jaar geworden.

 

Hub is vele jaren een actief en betrokken lid geweest van IVN. Hij is als IVN lid begonnen in Uden, waar hij woonde. Daar stond hij aan de wieg van het idee van de leskisten voor de leerkrachten en leerlingen van de Basisscholen. Die leskisten bedacht hij niet alleen zelf, maar zo handig als Hub was, hij maakte ze ook zelf. Toen Hub naar Cuijk verhuisde, werd hij lid van IVN De Groene Overlaat. Hij was daar initiatiefnemer en tevens producent van onze leskisten.  We lenen ze nog steeds uit, onder de naam “nostalgische leskisten”.

Hub was ook natuurgids met heel veel kennis van de natuur in het algemeen en van bomen in het bijzonder. Hij was daarnaast jarenlang actief betrokken bij de scholenwerkgroep en hij heeft 5 jaar de boomfeestdag mede georganiseerd. Hij zocht contact en onderhield het contact met vele scholen en met onze gemeente in Cuijk.

Hub is met zijn activiteiten voor IVN De Groene Overlaat gestopt toen een paar jaar geleden het praten moeizamer ging door zijn ziekte. Op 5 augustus 2021 heeft Hub als dank voor al zijn werk voor IVN in De Kloosterhof de gouden IVN-speld uitgereikt gekregen, in het bijzijn van zijn dochter Marion en zijn zoon Fred.

 

Hub was een bescheiden en rustige man, waar je altijd een beroep op kon doen. Hij verdient een prominente plaats op ons  bordje met ereleden in ons clubgebouw de Kloosterhof. Wij gaan een zeer gewaardeerd IVN-lid missen.

Deel deze pagina