Werkgroep behoud knotbomen

De werkgroep tot behoud van de knotbomen wil het steeds verder verdwijnen van knotbomen een halt toe te roepen en waar mogelijk jonge knotwilgen aan planten.

De groep verzorgt ook enkele keren per jaar het onderhoud hoogstamfruitboomgaarden.

Zowel knotbomen als oude fruitbomen bevatten vaak veel holtes en zijn daardoor kleine natuurmonumentjes, niet in de laatste plaats als nestruimte voor het steenuiltje.

_________________________
Hier mag hard aan gewerkt worden.
_________________________

De groep werkt in de regel op de derde zaterdagochtend van de maand van november tot en met april. Het werk omvat voor ieder wat wils: van jong tot oud van licht tot zwaar.

Jeugd tot 12 jaar is onder begeleiding van harte welkom; vanaf 12 jaar kunnen jeugdigen ook door onze eigen werkgroep-leden worden aangestuurd en begeleid.

Nadere informatie via de coördinator van de werkgroep knotbomen Cas van Heugten. (zie namenlijst)

 

Voorbeeld van een werkdag van onze knotploeg.

Zaterdag 19 december hebben we met 23 mensen! geknot aan de Poolmolen te Holtum Dankzij het fraaie voorjaarsweer in december een ongekend animo!
 

_________________________
Knotten aan de poolmolen.
_________________________

Er waren enkele nieuwe gezichten bij.

_________________________
De bomen vragen veel tijd omdat de takken al erg dik zijn.
_________________________

Het karwei is nog niet af,dus iedereen die mee wil helpen is van harte welkom! Het dikkere hout is prima voor de kachel. de winter moet nog beginnen!
Als je komt zagen mag je het hout gratis meenemen!

_________________________
De welverdiende pauze.
_________________________

Ondanks de bijna voorjaarstemperaturen, 14 graden en ik zag zelfs bezwete gezichten, smaakte de erwten en tomatensoep van Henny weer uitstekend!